Vaatteet ja tekstiilit kestävät aikaa, kun niitä hoidetaan oikealla tavalla.

Kuluttajalle

Aktiivisesti vastuullisuuden asialla

13.12.2019

Vaatteet ja tekstiilit ovat olennaisella tavalla osa arkeamme. Niiden huoltamiseen kuluu niin aikaa, vettä kuin energiaakin. SOL Pesuloissa tiedetään, että kaikista näistä osa-alueista on kuitenkin mahdollista säästää. Vastuullisuus onkin osa yrityksen pitkäaikaista ideologiaa.

Pesulapalveluiden toiminnan a ja o on toimiva vaate- ja tekstiilihuolto. Vastuullisesti ajateltuna se ei sisällä ainoastaan pyykinpesua, vaan myös liiallisen pyykinpesun välttämistä. Kun pestään täysiä koneellisia, säästetään vettä, pesuainetta ja energiaa. Noudattamalla oikeita pesulämpötiloja ja käyttämällä laadukkaita pesuaineita päästään pitkälle.

– Vaatteiden ja tekstiilien hoito-ohjeita noudattamalla ne kestävät pidempään käytössä. Ammattilaisemme tietävät, miten pesukoneistamme saadaan paras irti. Uuden teknologian avulla voimme lisäksi optimoida pesutoimintoja. Henkilöstömme on innostunutta ja saamme heiltä hyviä kehitysideoita, kertoo SOL Pesulapalveluiden toimitusjohtaja Elina Jalonen.

Arjen helpottaminen on hyväksyttävää

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat Jalosen mukaan yrityksen kaikkeen tekemiseen nivoutuneina. Pesuloissa käytetään ympäristöystävällisiä ja biohajoavia pesuaineita. Järjestelmä annostelee pesuaineen pyykin painon mukaan, jolloin ainetta ei tule liikaa eikä liian vähän. Yritys haluaa lisäksi aktiivisesti vähentää muovijätettä.

– Olemme vähentäneet muovisia pakkausmateriaaleja, niiden sijaan voi valita kuitukassin tai kierrätetyistä muovipulloista valmistetun pukupussin. Vedenkulutusta vähennetään käytössä olevan talteenottojärjestelmän avulla.

SOL Pesuloiden noin 200 työntekijää sekä tarkoin kriteerein valitut yhteistyökumppanit takaavat korkean palvelutason ja antavat yritykselle mahdollisuuksia kehittyä. Kotimainen perheyritys haluaakin panostaa kuluttajien ja yritysasiakkaiden arjen helpottamiseen.

– Suomessakin on onneksi vihdoin opittu käyttämään arjen kiirettä helpottavia palveluja, kuten siivousapua. Kaikesta ei tarvitse itse selviytyä, eikä pesulapalvelun hyödyntäminen todellakaan tarkoita, että on laiska ihminen, Jalonen naurahtaa.

Yritys huoltaa niin kuluttajien kuin yritysasiakkaidenkin kaikenlaiset vaatteet ja tekstiilit myymälöissään. Toimitusaika on nopeimmillaan kolme tuntia kemiallisessa pesussa.

– Myös erilaiset vahinkopyykit hoituvat kauttamme, on sitten kyseessä savu-, vesi- tai homevaurioinen tekstiili. Pesun jälkeen tekstiilit ovat jälleen käytettävissä, raikkaina ja desinfioituina.

Jalosen mukaan tarjolla oleva kierrätyspalvelu on suosittu. Asiakkaat tuovat käytöstä poistetut tekstiilit pesulaan, josta ne lähtevät jatkojalostukseen ja uusiokäyttöön.

– Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Keravalla olemme ottaneet käyttöön tämän mahdollisuuden. Ilmainen palvelu on helppoa vastuullisuutta!

Teksti: Kati Keturi

SOL Pesulapalvelut Oy

• Osa SOL-konsernia, kotimainen perheyritys • Toiminta Suomen lisäksi: Viro, Latvia, Liettua, Venäjä, Ruotsi, Tanska • Kattava pesulaverkosto ympäri Suomen • Valtakunnalliset yritysasiakkaat • Henkilöstö 200 työntekijää • Liikevaihto 11,3 milj. euroa (2018)
Yrityksen verkkosivut