Koti bisnes Äly hoi, aukaise! Sähköinen kulkuranneke avaa monia ovia

Äly hoi, aukaise! Sähköinen kulkuranneke avaa monia ovia

575
0

Tuskailu rikkinäisten pukukaappien ja niiden lukkojen kanssa on pian historiaa, koska tämän päivän pukukaapit, lokerikot, ovet ja portit avautuvat ranneketta vilauttamalla. Ranneke toimii myös maksuvälineenä. Teknologian kehittymisen myötä naantalilaisen Pusatec Oy:n innovaatio tulee avaamaan myös uusia ovia.

Uimahallien, kylpylöiden ja joukkoliikenteen järjestelmien kortinlukijapäätteistään tunnettu Pusatec on toimittanut vuodesta 2008 lähtien lähes 10 000 älyrannekkeella toimivaa pukukaappia uimahalleihin, kuntosaleille, sairaaloihin ja yliopistoihin ympäri Suomea. Kymmenen vuotta sitten kehitetty innovaatio on vasta nyt lyönyt itsensä kunnolla läpi. Samalla sitä jo hyödynnetään yhä laajemmalla rintamalla. 

Säästöjä, helppoutta ja turvallisuutta

Tärkein syy älykkäiden pukukaappien hankintaan on ajan ja rahan säästö. Toimintavarmoilla älykaappien lukitusjärjestelmällä päästään eroon lukkojen ja avainten huollosta ja lisätään pukuhuoneiden turvallisuutta.

– Jos kaappiin murtaudutaan, kassalle tulee välittömästi hälytys. Verkkoon kytkettyjen kaappien kautta voi nähdä myös pukukaappien ja sitä kautta esimerkiksi uimahallin käyttöasteen, Pusatecin toimitusjohtaja Pertti Heurlin huomauttaa.

Asiakkaalle ranneke merkitsee helppoa kulkua älyportin kautta kassalla jonottamisen sijasta. Myös maksuväline kulkee rannekkeessa mukana, mikä on varsinkin kylpylöissä kätevää. 

– Viime syksynä Flamingo Spa uusi pukuhuoneensa ja asensi meidän alumiinikaappi- ja lukitusjärjestelmämme, Heurlin kertoo.

Älykkäät säilytysratkaisut monessa mukana

Pukukaappien lisäksi Pusatec on lanseeraamassa älylokeroa, jossa voi säilyttää pienempää tavaraa kuten lompakkoa, kannettavia tietokoneita ja muita arvokkaampia esineitä. Valmiina on myös älypuhelimella toimiva säilytysjärjestelmä. 

Yhteisöllisyyden kasvu on luonut kysyntää erilaisille yhteiskäyttöön soveltuville säilytys- ja lukitusjärjestelmille.

– Työkalujen vuokraaminen suoraan säilöstä tulee lisääntymään, Heurlin ennustaa. – Tähän meidän järjestelmämme sopii erittäin hyvin. Älylukon voi ohjelmoida pitämään lokia kaikista tapahtumista, esimerkiksi siitä, kuka konetta on käyttänyt. 

Innovaatiot syntyvät pitkäjänteisellä yhteistyöllä

Heurlin kertoo, että Pusatecin innovaatioiden takana on yrityksen pitkäaikainen osaava ja motivoitunut henkilökunta. 

– Kehitämme kaikki tuotteemme itse täällä Suomessa. Meillä työskentelee ohjelmoinnissa kolmannes henkilökunnasta ja puolet tuotekehityksessä. Näin pyrimme olemaan askeleen edellä muita, Heurlin kertoo.

Pitkien, jopa 25 vuotta kestäneiden työsuhteiden lisäksi myös Pusatecin asiakassuhteet lasketaan kymmenissä vuosissa.

– Älykaappien kuten muidenkin tuotteidemme käyttöikä voi olla 20 – 30 vuotta, joten niiden ylläpito sekä jälkimarkkinointi ovat pitkiä projekteja. Kuuntelemme jatkuvasti asiakkaita ja selvitämme, miten laitteet toimivat.

Pusatec Oy

Pusatec Oy on parhaimpaan AAA -luottoluokitusluokkaan kuuluva innovatiivinen teknologiayritys, jonka kehitystoiminta ja tuotanto perustuvat kokonaisuudessaan suomalaiseen osaamiseen.Pusatec Oy koostuu asiantuntijoista, joilla on merkittävä kokemus järjestelmien kehittämisestä ja toteuttamisesta. Olemme keskittyneet yli 25 vuoden aikana älykorttipohjaisiin maksu- ja kulunvalvontajärjestelmiin. Automatisoidut palvelut, tekniset ratkaisut, tietokannat ja sulautetut tekniikat ohjelmistoineen ovat erikoisalaamme. Yhtiömme suunnittelee itse tarvittavat tekniikat, jolloin laitteemme ja toimintamme optimoidaan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.Yrityksen nimi: Pusatec OyLiikevaihto: 4,5 milj.€ Työntekijämäärä: 18Liiketoiminta-alue: SuomiYhteystiedot: www.pusatec.fi  

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit