Kuluttajalle

Älykäs tekeminen tuo laatua ja kilpailuetua

05.12.2019

RTK-Palvelu Oy on kiinteistöpalveluja tuottava yritys, jolla on asiakaskuntaa pientaloista aina ydinvoimalaan asti. Jotta rima pysyisi aina asiakkaiden – ja yrityksen itsensä – edellyttämällä korkeudella, yritys on sertifioinut kaikki tuottamansa palvelut

– Sertifikaatit ovat erinomainen tapa varmistaa sekä työn laatu että toimintojen jatkuva kehittyminen, toteaa RTK-Palvelun laatu- ja turvallisuuspäällikkö Riku Innala.

– Ulkopuolinen auditoija käy vuosittain katsomassa, että tavoitteet on saavutettu.

– Tarkoituksemme on erottua markkinoilla eduksemme, ja se edellyttää innovointia ja suoranaista ajatusmaailman muokkaamista, kertoo puolestaan myyntijohtaja Mika Väätäinen.

– Toimiala on murroksessa ja IoT:n kaltaiset trendit tuovat uusia haasteita. Sertifiointi pitää perusasiat kunnossa ja varmistaa tekemiselle tukevan pohjan.

Yrityksen seinältä löytyvät kaikki alan keskeisimmät laatu-, ympäristö- ja työterveys-, työturvallisuus- sekä energiatehokkuusjärjestelmäsertifikaatit, jotka ilmentävät pitkäjänteistä toimintaa ja vastuun ottamista.

– Työturvallisuus on alalla äärimmäisen tärkeää, Riku Innala huomauttaa.

– Me olemme onnistuneet vähentämään esimerkiksi tapaturmia ja sairauspoissaoloja merkittävästi.

Arkeen mahtuu myös roimasti tilanteita, joissa järkevä toiminta säästää niin ympäristöä kuin resurssejakin.

– Toimipisteissämme käytetään hiilidioksidivapaata sähköä, aloittaa Mika Väätäinen listaamisen.

– Kulkuneuvojemme ajonseurantajärjestelmät auttavat optimoimaan ajoreitit. Siivouskemikaalimme ovat koko ajan ympäristöystävällisempiä. Joissakin kohteissamme anturit auttavat määrittämään kunkin huoneen siivoustarpeen joka päivä. Ne voivat informoida myös vessojen saippua- ja paperitilanteen.

Ja niin edelleen. Mahdollisuuksia täynnä on myös kiinteistöpalvelujen maailma. Dronet ja VR-lasit ovat yrityksellä jo testikäytössä ja kehitystyö jatkuu.

Riku Innala ja Mika Väätäinen korostavat kantavana ajatuksena olevan jatkuvan kehittämisen ja älykkään tekemisen, jotta niin RTK-Palvelu Oy kuin sen asiakkaatkin voisivat katsoa eteenpäin entistä luottavaisemmin mielin. 

Teksti: Timo Mansikka-aho