Bisnes

Ammattilaisen käsissä

01.04.2016

Kiinteistöliiketoiminnan resepti on yhdistelmä kestäviä ja ekologisia periaatteita, toimivia ja laajoja kumppaniverkostoja sekä vuokrauksen ja sijoittamisen huolettomuutta.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy tarjoaa asiakkailleen vuosien kiinteistöosaamisen ja huomattavan, noin kolmen miljardin euron suuruisen hallinnoitavan kiinteistökannan volyymiedut.

Huoleton tila –konsepti yhdistää hyvän sijainnin ja asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöidyt palvelut aulapalveluista tilankäyttöratkaisuihin, ja kuluttajamarkkinoille suunnattu Mutkaton Koti perustuu joustaviin vuokraehtoihin ja laajaan tarjontaan. – Olemme hankkineet pitkän toiminnan myötä parhaat osaajat taloon. Myös kumppaniverkostomme on maan parhaita. Pitkäjänteinen tekeminen ja prosessien kehittäminen näkyvät suoraan asiakkailla: voimme tukea yritys-asiakkaidemme ydinbisnestä tarjoamiemme tilojen kautta, kiinteistöjohtaja Arto Nummela sanoo.

Hyvään kiinteistöjohtamiseen kuuluu erottamattomasti eettinen ja kestävän kehityksen mukainen toiminta.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito noudattaa YK:n kestävän sijoittamisen periaatteita, sen toiminta on tunnustettu EFQM- sertifikaatilla ja useilla sen hallinnoimilla toimitilakiinteistöillä on LEED-ympäristösertifikaatti. Esimerkkinä kestävän käytön tukemisesta kiinteistöille lasketaan hiilijalanjälki, josta viestitään asiakkaille aktiivistesti. Kestävä kiinteistörakentaminen ottaa huomioon myös muut tekijät kuin kustannukset ja ympäristönäkökannat. Energiatehokkuuden lisäksi tavoitteena on tuottaa mukavia ja terveellisiä rakennuksia, jotka joustavat käyttötarkoituksiltaan ja säilyttävät arvonsa pitkään.

Sijoittajan näkökulmasta LähiTapiolan kiinteistörahastot ovat vakaita sijoituskohteita.

– Meillä on vuosikymmenten kokemus kiinteistösijoitustoiminnasta. Meidän tehtävämme on arvioida kohteiden potentiaali ja tarttua tilaisuuksiin. Osa ammattitaitoamme on myös nähdä tulevaisuuteen: mitkä alueet tulevat olemaan vetovoimaisia, miten kohteet pärjäävät vuokramarkkinoilla myös vastaisuudessa ja miten kohteiden arvo kehittyy. Tätäkin taustaa vasten sijoittaja voi nukkua yönsä rauhassa, kiinteistörahastojohtaja Kim Särs toteaa.

Vastuullista rakennus- ja sijoitustoimintaa
Toimintamme kautta voi myös kantaa yhteiskunnallista vastuuta. 

– Rakentamisella on merkittävä työllistävä vaikutus, etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa. Voimme myös lisätä asuntotarjontaa etenkin vuokra-asuntomarkkinoille, sillä paljon puhuttu asuntopula poistuu ainoastaan lisärakentamisella. Rakentamisen ratkaisujen on oltava aidosti kestävälle pohjalle rakennettuja, ja siksi kohteiden tulee olla energiatehokkaita ja järkeviä ilman ylilyöntejä. Näin arvojemme mukaiset valinnat kumuloituvat positiivisesti koko ympäröivään yhteiskuntaan. Näiden asioiden varmistaminen on meidän tehtävämme, Särs toteaa.

LähiTapiola

LähiTapiola on vakuutusyhtiö, josta saat sekä vakuutukset että säästämisen ja sijoittamisen palvelut itselle, perheelle tai yritykselle.
Yrityksen verkkosivut