Kuluttajalle

Ammattitaitoinen kuuloasiantuntija auttaa sinua kuulemaan paremmin

27.09.2019

Huono kuulo vaikeuttaa arkista elämää työssä ja vapaa-ajalla. Ihminen saattaa vältellä jopa sosiaalisia kontakteja. Kuulokoje voi monin tavoin parantaa elämänlaatua. 

Kuulo on herkkä aisti, jonka toiminta on yksilöllistä. Siispä kuulokojeen hankintakin on yksilökohtaista ja on hyvä testata erilaisia vaihtoehtoja. Alan yrittäjiltä vaaditaankin hyvää ihmistuntemusta ja laajaa ammattitaitoa. 

– Kohtaamme asiakkaat ihmisinä paneutuen asiaan. Sopivan laitteen löytymiseen vaikuttaa mm. asiakkaan korvakäytävän anatomia, sorminäppäryys sekä se, minkälaisessa ääniympäristössä hän elää. Me kuuntelemme asiakkaitamme ja pyrimme samalle aaltopituudelle, toteaa yli 40 vuotta alalla toiminut Timo Lehtonen Kuulohansasta. Suomalainen perheyritys Kuulohansa palvelee asiakkaitaan tekemällä kuulontutkimuksia, opastamalla kuulokojeiden hankinnassa sekä tekemällä huoltotoimenpiteitä kojeisiin. Kuulohansa tekee ainoana toimijana Suomessa itse huoltotyöt. 

– Huolto valmistuu usein asiakkaan odottaessa. Maahantuomiemme Hansaton- ja Starkey-kojeiden huolto sekä valmistus määrätyiltä osin tapahtuvat Suomessa. Suomalaisuus on meille tärkeä arvo. 


Huipputeknologiaa kuulokojeen sisällä 

Kuuloalan yksityisistä asiantuntijaliikkeistä kuulokojeen hankkiminen on asiakkaalle yhtä helppoa kuin silmälasien hankkiminen optikolta. Kuuloalan palvelut, audionomin tekemät tutkimukset ja sovitukset saa samasta liikkeestä. Monet kuuloasiantuntijat tekevät tutkimuksia ja säätöjä myös kotikäynteinä. 

– Kuulonalenemaa on vaikea tiedostaa. Haluamme rohkaista ihmisiä tutkituttamaan kuulonsa. Tutkimuksiin voi tulla ilman lähetettä. Audionomi tutkii kuulon sekä korvat ja arvioi, tarvitaanko lääkäriä. 

Alan liikkeissä on useamman eri valmistajan kuulokojeita tarjolla. Kokeilemalla löytää omaan arkeen sopivimmat kuulokojeet. Laitteiden teknologia on vuosien varrella kehittynyt huimasti. Kuulokojeisiin on nykyään saatavilla hyvin edistynyttä tekniikkaa, esimerkiksi langaton bluetooth-yhteys. Kaikista lisäominaisuuksista huolimatta tärkeintä on Lehtosen mukaan saada puheesta selvää. 

– Tavoitteena on mahdollisimman luonnollinen kuuleminen. Vuoden, parin sisällä on otettu sen suhteen isoja edistysaskeleita. Langaton yhteys tarkoittaa, että kuulokojeesta voi vaikkapa suoraan vastata puheluun tai kuunnella tv:tä. Uusimmassa mallissa on lisäksi terveysteknologiaa sensoritoimintojen muodossa. Koje voi mitata aktiivisuutta ja tehdä kaatumishälytyksen. Kuulokojetta on entistä helpompaa käyttää. Laadukkaat kojeet voidaan säätää toimimaan automaattisesti, jolloin käyttäjä voi keskittyä nauttimaan kuulemisesta. 


www.kuulohansa.fi 

www.toivonkuulo.fi

www.acustico.fi

www.korvabuusti.fi

www.paivimatti.fi

www.kuulosirpakka.fi

www.satakuulo.fi

www.kuulotieto.fi

www.kuulopiste.fi

Audionomi Ritva Koskinen 

Suomen Kuulotuki