Aromaterapiahoidossa käytetään vain puhtaita 100% eteerisiä öljyjä. Hoitoon käytettävät öljyt valikoidaan aina tapauskohtaisesti. Synteettisesti valmistetut eteeriset öljyt eivät sovellu hoitotarkoitukseen.

Kuluttajalle

Aromaterapiasta apua stressiin

02.05.2018

Aromaterapia on kokonaisvaltainen ja luonnonmukainen ikivanha hoitomuoto. Se lievittää kiputiloja, vähentää stressiä, rentouttaa ja lisää hyvää oloa. Iholle hieronnan yhteydessä levitettävät eteeriset öljyt vaikuttavat elimistöön verenkierron kautta, eteeriset tuoksuöljyt limbisen järjestelmämme kautta mielialaan sitä rauhoittaen tai virkistäen. 


Aromaterapia ja aromahieronta ovat kaksi täysin eri asiaa. Aromaterapia on aina kokonaisvaltaista ja luonnonmukaista hoitoa, jossa käytettävät öljyt valitaan tapauskohtaisesti. Hoidoissa otetaan huomioon asiakkaan mahdolliset sairaudet, sillä monilla eteerisillä öljyillä on vaikutuksia lääkkeiden tehoon. Raskaana oleville tai lapsille eteeriset iholle levitettävät öljyt eivät sovellu. Tällöin hoito voidaan tehdä puhtaalla kasvisöljyllä ja eteerinen öljy on tuoksulampussa.

– Onkin hyvin tärkeää käydä läpi asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti. Terapiassa opastetaan myös terveellisiin elintapoihin hyvinvoinnin lisäämiseksi, selvittää myyntipäällikkö, aromaterapeutti Heidi Tamminen.


Phyt’s rentouttava aromaattinen hierontaöljy toimii tehokkaana niska-hartiaseudun kireyden lievittäjänä. Valmisöljyseos sopii vaikka kotikäyttöön rauhoittamaan kireitä lihaksia.


Eteerisiä öljyjä saadaan kasveista tislaamalla. Öljyn laatuun vaikuttavat mm. kasvin kasvupaikka, valon, auringon ja veden määrä sekä keräysajankohta ja säilytys. Terapeuttiseen tarkoitukseen käytetään vain hyvälaatuisia, sertifioituja ja 100 % luonnonmukaisia eteerisiä öljyjä. 

Aromaterapia helpottaa raskasta arkea stresseineen. Se ei ole vain kevyttä hierontaa, vaan kokonaisvaltaista lähellä olemista, välittämistä, huolien kuuntelua ja hellää hoitoa. Terapiassa erityisesti ääreisverenkierto vilkastuu, lihakset rentoutuvat ja mieli rauhoittuu. 

– Turvaudumme turhan helposti pilleripurkkiin, kun voisimme kokeilla ensin hellävaraisempaa hoitoa särkyihin ja kolotuksiin. Aromaterapia voisi olla säännöllistä hyvän olon ylläpitoa kuten kuntosalilla käyminen, muistuttaa Tamminen.

Teksti: Maija-Liisa Saksa


www.hoitolatukku.fi


SUOMEN HOITOLATUKKU OY 

  • Pohjoismaiden suurin, vuonna 1985 perustettu hoitoalan tuotteiden, laitteiden ja kalusteiden myyntiin erikoistunut perheyritys.
  • Myös laaja-alaista koulutusta hoitoalan ammattilaisille.
  • Oma vientituote: Skin Candy, sokeri ihokarvojen poistoon.
……………………………………………………………………

Lue Aikuinen Nainen -lehti klikkaamalla kuvaa

Suomen Hoitolatukku

Hoitolatukku on jo vuodesta -85 toiminut hoitoalan tuotteiden, kalusteiden ja laitteiden myyntiin erikoistunut yritys. Hoitolatukku jakelee myös muiden yritysten tuotteita, joten valikoima on erittäin laaja sekä kattava! Me huolehdimme siitä että Sinä ammattilaisena saat alan laajimman tuotevalikoiman ja parhaat palvelukonseptit.
Yrityksen verkkosivut