Bittium Tough Mobile

Bisnes

Bittium Tough Mobile – suomalainen älypuhelin, joka torppaa mobiiliviestinnän tietoturvariskit

28.11.2016

Mobiiliviestintään liittyy niin tietoliikenteen kuin laitteenkin osalta haavoittuvuuksia. Bittium Tough Mobile on markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, joka tarjoaa kokonaissuojan ulkoisia tietoturvauhkia vastaan.


Viime vuosien aikana on tullut esille lukuisia esimerkkejä älypuhelimien tietoturvaan liittyvistä haavoittuvuuksista. 

– Älypuhelimen dataviestintään on mahdollista murtautua, mutta itse laitekin on haavoittuva, sillä siihen voidaan ujuttaa tiedustelutarkoituksessa applikaatioita tai ulkoisia komponentteja, jotka välittävät tietoa eteenpäin. Mitä kriittisempää dataa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joku on siitä kiinnostunut, Bittium Oyj:n toimitusjohtaja Hannu Huttunen muistuttaa.

Bittium onkin suomalaisyhtiö, joka on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita, tuotealustoihin perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.


Bittium Tough Mobile - markkinoiden turvallisin älypuhelin

Yhtiön tuorein innovaatio on Bittium Tough Mobile - kokonaisratkaisu, jonka avulla älypuhelimen käyttäjä voi suojautua tehokkaasti mobiiliviestinnän haavoittuvuuksia vastaan. 

– Pelkkä tietoturvasovellus tavalliseen älypuhelimeen asennettuna ei ole kattava turva viestiliikenteelle. Siksi kehitimme kokonaisratkaisun, joka täyttää viranomaistason vaatimukset niin viestiliikenteen kuin laitteenkin osalta.

Tough Mobile on kirjaimellisesti kova ytimestä kuoreen. Huttusen mukaan puhelimen sisällä on siruja, joissa salausavaimet säilyvät aukottomasti turvassa. Laitteessa on myös kovetettu Android-käyttöjärjestelmä, jonka ansiosta puhelimeen ei voi ujuttaa vakoiluapplikaatiota. Laite myös tuhoaa automaattisesti sisältämänsä datan, jos laitetta yritetään fyysisesti avata ja manipuloida. Turvaa tuo myös Bittiumin Secure Suite - etähallintajärjestelmä, jonka avulla puhelin voidaan tarvittaessa lukita sekä suojata laitteen tiedonsiirto ja puheyhteydet.


Kova kuori, tyylikäs ulkonäkö

Bittium Tough Mobilessa on tavanomaista kestävämpi mekaniikka, joten se kestää kovaakin käyttöä, mutta suunnittelussa on haluttu kiinnittää huomiota myös puhelimen ulkonäköön ja helppokäyttöisyyteen. 

– Ei huipputurvallinen laite tarkoita sitä, että se on kömpelö ja hankala käyttää. On myös eduksi, että puhelin ei käytettäessä erotu ulkonäöltään erikoispuhelimeksi.

Bittium Tough Mobile on suunniteltu Suomessa ja  sen  valmistus on kokonaisuudessaan Suomessa. 

– Valmistusketjun valvonta ja auditointi on myös tärkeä osa kokonaistietoturvaa, jonka Bittium asiakkailleen tarjoaa.

www.bittium.com


Teksti: Mia Heiskanen

Bittium

Bittium Oyj on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen. Bittium tarjoaa terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä.
Yrityksen verkkosivut