Kirjolohen mäti on suurta herkkua.

Kuluttajalle

Chipsters vie suomalaista kirjolohta maailmalle

25.09.2015

Chipsters on tunnettu erinomaisesta tuoreesta ja pakastetusta kalasta sekä kalajalosteista. Uusinta uutta on kiertovesikasvatettu kirjolohi.


Chipsters on mukana Suomen maaosastolla elintarvikealan kansainvälisillä ANUGA-messuilla Kölnissä 10.–14.10.2015.

– Tavoitteena on löytää uusia asiakkaita Keski-Euroopan markkinoilta. Uskomme, että puhtaille, suomalaisille kalatuotteille löytyy kysyntää, toimitusjohtaja Timo Vetriö kertoo. Chipsters esittelee messuilla kalatuotteitaan ja kiertovesiviljellyn kirjolohen, sillä Ahvenanmaalle valmistuu vuoden 2016 alussa kiertovesiviljelylaitos, jossa kasvatettua kirjolohta Chipsters myy ja käyttää jatkossa tuotteidensa raaka-aineena.


Puhtaasti parempi kirjolohi

Kiertovesiviljely mahdollistaa ensiluokkaisen kirjolohen kasvatuksen ympäristöystävällisesti.
Kalat viljellään suurissa altaissa kuivalla maalla, vesi pumpataan altaisiin Ahvenanmerestä ja kaikki bakteerit poistetaan. 

– Vettä kierrätetään ja puhdistetaan jatkuvasti eli vesiolot optimoidaan niin, että kalat saavat kasvaa parhaassa mahdollisessa ympäristössä: 98 % vedestä uusiokäytetään ja loppu palautuu mereen puhdistettuna. Siksi kiertovesiviljelty kirjolohi onkin täydellisen hyvää tarjottavaa.


Tuoretta kirjolohta ympäri vuoden

Chipsters toimittaa laadukasta ja vastuullisesti viljeltyä lohikalaa viikon jokaisena päivänä, ympäri vuoden.

Nostamme kirjolohet tilauksen mukaan. Näin saalis on varmasti oikeankokoista ja vastaa käyttötarkoitusta: olipa sitten kyseessä annoskirjolohi, filee tai kokonainen kala.

Chipsters nostaa ANUGA-messuilla tuotevalikoimastaan framille mädit ja lämminsavustetun kirjolohen.

– Lämminsavustettu kala on vielä vähemmän tunnettua Keski-Euroopassa, toimitusjohtaja Vetriö kertoo.

Teksti: Mia Heiskanen