Dansukker Taloussokeri on ainut, aidosti suomalainen kidesokeri, sillä sen raaka-aine on yksinomaan Suomessa viljelty sokerijuurikas.

Bisnes

Dansukker Taloussokeri on 100 % suomalainen sokeri

04.10.2017

Tutun kidesokerin raaka-aine on kotimainen sokerijuurikas, jota viljelee Suomessa noin 700 viljelijää läntisessä ja eteläisessä Suomessa. Sokerin tie pellolta pöytään on lyhyempi kuin kenties luulitkaan.


Dansukker Taloussokeri on ainut, aidosti suomalainen kidesokeri, sillä sen raaka-aine on yksinomaan Suomessa viljelty sokerijuurikas. Sokerin tie pellolta pöytäänkin on lyhyt: Dansukker Taloussokerin raaka-aineena käytettäviä sokerijuurikkaita viljellään lähellä Säkylän sokeritehdasta. Viljelijät toimittavat juurikkaat tehtaalle, jossa sokeri uutetaan juurikkaista ja puhdistetaan kalkkimaitosaostuksella. Sokeria ei siis valkaista. Lopuksi sokeri kiteytetään ja kuljetetaan pakattavaksi Kirkkonummen Kantvikiin. 


Sokeri syntyy luonnossa

Oikea sokeri on puhdasta luonnon energiaa, sillä se syntyy auringonvalon vaikutuksesta kasvien viherhiukkasissa. Tätä tapahtumaketjua kutsutaan yhteyttämiseksi. Sokeria syntyy toki kaikissa vihreissä kasveissa auringonvalon avulla, mutta sokeriruo’on ohella erityisesti sokerijuurikas on tehokas sokerin tuottaja. Sokerijuurikkaan tuottama sokeri varastoituu kasvin juuriosaan. 

Tiesitkö, että yhteen kiloon Dansukker Taloussokeria käytetään noin 14 suomalaisilla pelloilla kasvanutta sokerijuurikasta? Valitsemalla viisaasti voit vaikuttaa juurikkaanviljelyn ja sokerintuotannon tulevaisuuteen Suomessa!


www.dansukker.fi/fi/tuotteet/tuoteuutiset.aspx


Teksti: Mia Heiskanen

Dansukker

Nordic Sugarin vähittäiskauppatuotteita on vuodesta 2000 myyty Skandinaviassa ja Baltian maissa yhteisellä Dansukker-tuotemerkillä.
Yrityksen verkkosivut