Enston toimitusjohtaja Ari Virtanen.

Ensto uudistuu vahvasti sisältäpäin

03.12.2018

Toimitusjohtaja Ari Virtanen on reivannut 60-vuotiaan Enston uuteen asentoon. – Uusiudumme sisältäpäin megatrendien tukemana. Digitalisaation tuuli puhaltaa selkämme takaa ja vie meidät kohti tavoitetta luoda parempaa elämää sähköllä.


Virtanen on uudistanut Enstoa perustuksista lähtien. – Olemme yksinkertaistaneet strategiaamme ja organisaatiotamme sekä karsineet asioita, jotka eivät kuulu yhtiömme tulevaisuuden kuvaan. 

Virtasta on aina häirinnyt se, että yrityksen arvot, kulttuuri ja toimintatavat kuvataan toisistaan irrallaan. – Siksi konkretisoimme Enston arvot avaamalla niiden merkityksen, arvojemme edellyttämän toimintavan ja millaisena Ensto toimintamme seurauksena näyttäytyy. Hyvä esimerkki on luovuus, joka tarkoittaa innovatiivisuutta, kokeilunhalua ja yhdessä tekemistä. Kun uskallamme uudistua innovatiivisesti, voimme viedä eteenpäin muutosta, joka johtaa vaikkapa älykkään sähköistyksen ja valaistuksen kautta älykkäisiin rakennuksiin. 


Uutta liiketoimintaa ketterästi kehittäen

Enstossa on uskallettu myös laittaa täysin uusi vaihde silmään. – Uusiutuminen on haastavaa, jos organisaation on luotsattava samaan aikaan nykyistä liiketoimintaa ja luotava uutta. Siksi olemmekin organisoituneet niin, että kaksi liiketoimintayksikköä fokusoi täysillä nykyiseen liiketoimintaan älykkäissä rakennuksissa ja sähkön jakeluratkaisuissa. Yksi vastaperustettu liiketoimintayksikkö puolestaan kehittää täydellä fokuksella uusia innovaatioita ja uutta liiketoimintaa.  

Enstossa ollaankin innoissaan siitä, että organisaatiossa on mahdollisuus yhdistää esimerkiksi digitalisaation uusia tuulia start-up -maailmasta tutulla ketterällä kehityksellä. 


Kykeneekö rakennusteollisuus uudistumaan?

Älykkäät rakennukset ovat Enstolle vahva fokus ja Virtanen näkeekin suuria haasteita rakennusteollisuuden kyvyssä uusiutua. – Digitalisaatio on mahdollistaja, mikäli rakennusteollisuus uusiutuu niin, että käyttäjätarpeet ohjaavat rakentamisen prosessia ja teknologioiden integroimista. Maailmassa ei ole tällä hetkellä yhtään älykästä rakennusta, vaan rakennuksia, joissa on paljon teknologiaa. Rakennuksesta tulee älykäs vasta silloin, kun ihmisen tarpeet otetaan suunnittelun lähtökohdaksi ja järjestelmät keskustelevat keskenään. Me haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että rakentamisen saralla siirryttäisiin teknologia- ja prosessikeskeisyydestä ihmiskeskeisyyteen, jolloin syntyy aidosti älykkäitä rakennuksia.


Ensto juhlistaa 60-vuotista taivalta hyvillä teoilla

Yhtiö haluaa tehdä 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 60 hyvää tekoa paremman huomisen puolesta. Jokainen Enston 20:stä maasta on tehnyt vuoden aikana vähintään yhden hyvän teon, jotka liittyvät yhtiön arvoihin. – Olemme Suomessa toimittaneet lastensairaalaan sähköautojen latauskapasiteettia ja vaihtaneet pakkausmateriaalit ympäristöystävällisiin. Sponsoroimme myös Suomen ensimmäistä sähköistä lentokonetta, Virtanen kertoo.

www.ensto.com/fi

Ensto

Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut suomalainen cleantech-yritys ja perheyhtiö.
Yrityksen verkkosivut