Aikuisilla yleisesti esiintyviä suonikohjuja voi yrittää ennaltaehkäistä pitämällä painon normaalina ja liikkumalla. Töölön Mehiläisessä toimii Suomen johtava verisuonikirurginen huipputiimi.

Kuluttajalle

Eroon suonikohjuista

29.05.2017

Suonikohjut syntyvät jalkojen laskimoiden vajaatoiminnasta. Ne eivät aina ole haitallisia, vaikka olisivatkin kosmeettinen haitta. Jos kohjut aiheuttavat merkittävää jalkojen turvotusta, kipuja tai kroonisia ihomuutoksia, on syytä hakeutua tutkimuksiin. Kohjut voivat pahimmillaan aiheuttaa säärihaavoja. 


Yhtäkään suonikohjupotilasta ei pidä hoitaa ilman kunnolla tehtyä ultraäänitutkimusta. Kun se on tehty, lääkäri valitsee potilaan kanssa yhteisymmärryksessä oikean hoitomuodon, jolloin toipuminen on nopeaa ja uusiutumisriski pieni, alle viisi prosenttia, kertoo verisuonikirurgian erikoislääkäri ja dosentti Pirkka Vikatmaa Mehiläisen verisuonikirurgian huipputiimistä. 

Nykyhoidot toteutetaan pääsääntöisesti neulanpistorei´istä. Standardiksi on muodostunut laserhoito, johon voidaan yhdistää vaahdotus, jossa suoneen ruiskutetaan sen tukkivaa kemiallista ainetta. Mekanokemiallisessa hoidossa metallinen ”vispilä” pyörii suonessa hajottaen suonen sisäpintaa samalla kun kemiallinen aine tukkii suonen. Koukutuksessa kohjuja poistetaan virkkuukoukun tapaisella instrumentilla.

Teksti: Maija-Liisa Saksa


Lisätietoja suonikohjujen hoitomenetelmistä:

mehilainen.fi/suonikohjut


AJANVARAUKSET

Mehiläisen asiakaspalvelu

puh. 010 414 00 tai mehilainen.fi

Asiakaspalvelu on avoinna

ma-la klo 6-20, su klo 6-22

Mehiläinen

Mehiläisen perustehtävänä on luoda yhdessä parempaa terveyttä ja hyvinvointia.
Yrityksen verkkosivut