Paraíban osavaltio Brasiliassa panostaa opetuksen kehittämiseen systemaattisesti lähettämällä opettajia pedagogiseen täydennyskoulutukseen muun muassa Gira Mundo Finlândia -ohjelman kautta. Ohjelmaan kuuluu kahden kuukauden opintojakso Suomessa, jonka jälkeen HAMKin opettajankouluttajat vielä ohjaavat digitaalisesti opettajien kehittämistöitä heidän omissa kouluissaan ja oppimisympäristöissään. Kuva: Terho Aalto

Bisnes

Globaali ja paikallinen vastuunkantaja

13.02.2018

Koulutus, tutkimus ja yhteistyö ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) toiminnan kulmakivet.


Korkeakoulutus on yhteiskunnan eettisesti tärkeimpiä tehtäviä. Kannamme vastuuta opiskelijoiden tulevaisuudesta sekä alueemme ja koko yhteiskunnan menestyksestä. Neljässä tutkimusyksikössämme haemme soveltavan tutkimuksen kautta työelämän uudistamista, parempaa elinvoimaa ja ihmisten hyvinvoinnin parantumista, kertoo rehtori Pertti Puusaari

HAMKin strategian mukaisesti osaamispääomaa kehitetään kansainvälisesti. Globaali toimintaympäristö on viime vuosina kehittynyt entisestään. Kansainvälisen liiketoiminnan aloittaminen on monipuolistanut toimintaa. 

– Toteutamme opettajankoulutusvientiämme Brasiliaan lyhyt- ja pitkäkestoisten koulutusten kautta sekä Suomessa, Brasiliassa että digitaalisesti. Viime vuosina Brasilian ohjelmistamme on valmistunut satoja opettajia. Uusia yhteistyökumppaneitamme ovat ministeriöt, muut opetusalan viranomaiset sekä koulutusorganisaatioiden verkostot. Toimitamme palveluita vastuullisesti yhteisen vision mukaisesti. Teemme kotitehtäviä asiakkaallemme tärkeiden asioiden, kuten arvojen, toimintatapojen, lainsäädännön ja ympäristön parissa. Haluamme tarjota mahdollisimman korkealaatuisen oppimisympäristön opiskelijoillemme, toteaa HAMK:n globaalista koulutuksesta vastaava johtaja Maaret Viskari.

Teksti: Kati Keturi


HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu

  • 7800 opiskelijaa, 7 kampusta, 6 koulutusalaa
  • 100 kansainvälistä yhteistyökumppania
  • Suomen korkeakouluista ensimmäisenä paras kokonaisarviointi laadunvarmistukselle

www.hamk.fi

HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu

HAMK on suuri ja monialainen nuorten ja aikuisten kouluttaja. Teemme myös soveltavaa tutkimusta ja kehitysprojekteja yritysten ja yhteisöjen kanssa: olemme toiminta-alueen johtava osaamisen kehittäjä ja elinkeinostrategian edistäjä.
Yrityksen verkkosivut