Bisnes

Hangon Satama investoi ja kasvaa ennätysvauhtia

12.02.2019

Hangon Sataman Puolaan ja Saksaan suuntautuva rekka- ja traileriliikenne on talouskasvun myötä ollut kesällä 2018 vilkkaampaa kuin koskaan. Liikennemäärien kasvu jatkuu investointien ja sataman kehittämisen myötä voimakkaana myös lähivuosina.


Hangon Satama käsittää linjaliikenteeseen keskittyneen Länsisataman, autojen maahantuontiin keskittyneen Ulkosataman sekä Koverharin sataman. Tällä hetkellä Länsisatamaa laajennetaan voimakkaasti. Kysymyksessä on Hangon ja Rostockin satamien sekä Finnlinesin yhteinen EU-hanke, joka saa tukea EU:n komission Merten moottoritie -hankerahastosta. 

- Merta täyttämällä saamme satamalle kuusi hehtaaria lisää tilaa, Hangon Sataman toimitusjohtaja Anders Ahlvik kuvailee.

- Saamme myös Koverharin satamasta lisäkapasiteettia, kun se vapautuu Nordstream 2 -kaasuputkien varastointikäytöstä muulle liikenteelle vuonna 2020.  


Hangon Satamasta pääsee Pohjois-Saksan Lyypekkiin ja Rostockiin päivittäin ja Puolan Gdyniaan kolme kertaa viikossa. Hangosta Viron Paldiskiin on yhdeksän lähtöä viikossa, Antwerpeniin ja Lontoon Tilburyyn neljä. 


Info: Hangon Satama on Suomen eteläisin satama, josta on nopea yhteys Keski-Eurooppaan, kaikkialle Suomeen ja Venäjälle 24/7, 365 päivää vuodessa. 

www.portofhanko.fi