Kokkolan Sataman eri osat ovat erikoistuneet tummaan ja vaaleaan bulkkiin sekä kappaletavaraan. Volyymiltaan suurin on tummaan bulkkiin erikoistunut Syväsatama.

Bisnes

Kasvava ja menestyvä Kokkolan Satama

28.04.2017

Kokkolan Sataman liikennemäärien yli kaksinkertaistuminen vuosikymmenessä ja toimintojen pitkäaikainen kehitystyö saivat kansainvälistä tunnustusta, kun se nimettiin Euroopan kuukauden satamaksi helmikuussa. 


Satamajohtaja Torbjörn Witting iloitsee valinnasta ja kiittää siitä pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä yhteistyökumppaneita.

– Erityisesti viime aikojen kehityksemme on ollut voimakasta. Olemme tällä hetkellä Suomen kolmanneksi suurin satamakokonaisuus, suurin bulkkisatama sekä suurin transitoliikennesatama. Myös konttiliikenne on mukavassa kasvussa.


Kokkolan Satama koostuu kolmesta erillisestä satamasta, joissa kussakin käsitellään tehokkaasti erityyppisiä bulkkuljetuksia Keski- ja Pohjois-Suomesta, Venäjältä sekä Kokkolan seudulta. Uusimmat Hopeakiven- sekä Syväsatama ovat 10 ja 30 vuoden ikäisiä. Syväväylän sekä suurten nostureiden ja tavarakäsittelylaitteiden ansiosta niissä on käsitelty jopa 180 000 DWT:n aluksia. 

– Erikoistuneet satamamme sekä toimiva logistiikka muodostavat tehokkaan kokonaisuuden, joka mahdollistaa asiakkaillemme monipuoliset ja erittäin kilpailukykyiset palvelut. Esimerkiksi Pohjoismaiden ainoa katettu AW-terminaalimme tehostaa merkittävästi tavarankäsittelyä, muistuttaa Witting.


Teksti: Maija-Liisa Saksa


www.portofkokkola.fi


Kokkolan satama

Helmikuussa 2017 Euroopan kuukauden satamaksi valittu Kokkolan Satama on Suomen kolmanneksi suurin yleissatama ja suurin bulkkisatama, jonka liikennemäärät ovat kasvaneet voimakkaasti pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen kehittämistyön ansiosta. Sataman tärkeitä menestystekijöitä ovat muun muassa asiakaslähtöinen palvelu, kilpailukykyinen hinnoittelu sekä investoinnit moderniin käsittelytekniikkaan.
Yrityksen verkkosivut