NosteApp-terapia on luonteva ratkaisu varsinkin ulkomailla tai syrjäisillä paikkakunnilla työskenteleville ja nuorille. Teksti- ja videopohjainen terapia on todettu tutkimuksessa yhtä tehokkaaksi kuin vastaanottoterapia. NosteApp-sovelluksen tietopankkiin on koottu toista sataa artikkelia ja sieltä löytyy myös itsearviointitestejä eri aiheista.

Bisnes

Katse työntekijän mielen hyvinvointiin: Terapiapalvelu taskussa tuo turvaa elämän haasteisiin

28.10.2019

Mielenterveysongelmat ovat yleisin syy poissaoloihin työpaikoilla, mutta kynnys hakea niihin apua on korkea. Terapiatalo Noste tarjoaa yrityksille ja niiden työntekijöille matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja NosteApp-sovelluksen avulla. 


Mieli on maassa ja työ ei suju. Stressi ja yksityiselämän huolet ulottavat lonkeronsa monen työntekijän mieleen. Kynnys avun hakemiseen on kuitenkin leimautumisen pelossa korkea. Työhön liittyvästä stressistä on tullut Terveyden ja hyvinvointilaitoksen mukaan toiseksi suurin työhön liittyvien terveysongelmien aiheuttaja ja suurin työkyvyttömyyseläkkeelle jäämisen syy.


Chat- ja videoterapiaa elämän haasteisiin

Terapiatalo Nosteen lanseeraama NosteApp on sovellus, jonka kautta yrityksen työntekijät voivat ottaa yhteyttä valitsemaansa psykoterapeuttiin tai muuhun mielen ammattilaiseen ajasta tai paikasta riippumatta. 

– Työntekijät saavat sovelluksen avulla chat-keskusteluyhteyden sekä videokonsultaatioita tarvittaessa. NosteApp on tuki taskussa, joka on arvokas, vaikka apua ei sillä hetkellä tarvitsisikaan, muistuttaa Terapiatalo lääketieteellinen johtaja, psykiatri Stephan Salenius.

Ennenaikaiset työkyvyttömyyseläköitymiset maksavat yrityksille jopa satoja tuhansia euroja, joten työntekijöiden mielenterveyteen kannattaa panostaa. Hyvinvoiva työntekijä on myös motivoitunut ja kiinnostunut kehittämään työtään. Satsaus työntekijöiden mielen hyvinvointiin voi olla myös tärkeä kilpailuvaltti rekrytointimarkkinoilla. 

Terapiatalo Nosteen digitaalisista palveluista vastaava Olli Sirkiä toteaa, että monille työntekijöille mielenterveyspalvelut voivat olla tärkeämpi työtyytyväisyyttä lisäävä asia kuin muutaman kymmenen euron palkankorotus.

– Se kertoo, että työnantajaa kiinnostavat muukin kuin eurot ja työtunnit. Mielen hyvinvoinnin sovellus on jotain, jota työntekijällä ei entuudestaan ole, toisin kuin nimellinen palkkabonus, hän huomauttaa.


Teksti: Eila Lokka

Terapiatalo Noste

Terapiatalo Noste tarjoaa mielenterveydn palveluja yli 50 psykoterapeutin, psykiatrin ja psykologin voimiin 11 eri toimipisteessä Suomessa. Omat psykiatrit, psykoterapeutit, psykologit ja ravitsemusterapeutit takaavat asiantuntevat resurssit digitaalisiin palveluihin.
Yrityksen verkkosivut