Combitechin tietoturva-asiantuntija Jyrki Luukko

Bisnes

Kehittyneet kyberhyökkäykset haastavat tietoverkkojen valvontaan

25.09.2017

Palomuurit ja virustorjuntaohjelmat eivät suojele tietokoneita ja tietoverkkoja kehittyneiltä verkkohyökkäyksiltä. Pohjoismaiden johtavan kyberturvallisuusyrityksen Combitechin tietoturva-asiantuntijat varoittavat muistinvaraisista vakoilu- ja haittaohjelmista, jotka hyödyntävät koneen omia käyttöjärjestelmiä, ohjelmistoja ja työkaluja kuten Windowsia.


Combitechin tietoturva-asiantuntija Jyrki Luukko kertoo, että kehittyneissä haittaohjelmissa ei ole tiedostoa, jota virustorjunta voisi skannata. Haavoittuvuuksia on vaikea löytää virustorjuntaohjelmistoilla, koska ne pyörivät samoissa ympäristöissä koneen omien ohjelmistojen kanssa. 

Tanskalainen varustamo Moller-Maersk kärsi kesällä 200 miljoonan euron tappiot, kun Petja-haittaohjelmisto lukitsi yhtiön tietojärjestelmät, hän havainnollistaa. Luukko kehottaa yrityksiä ja organisaatioita siirtymään tietoverkkojen valvontaan ja riskinhallintaan viimeistään ensi vuonna, kun EU:n uusi tietosuoja-asetus tulee voimaan. 

– Joku pääsee jostakin aina läpi, jos tahtoo. Me tarjoamme asiakkaille keskitettyä lokimonitorointipalvelua, joka kartoittaa ja valvoo asiakkaan puolesta järjestelmiä, reagoi hälytyksiin ja korjaa tietoturvauhkat. 

– Torjuuko kyberpuolustuksesi kehittyneitä hyökkäyksiä?, Jyrki Luukko kysyy.


combitech.fi 

Teksti: Eila Lokka

Combitech

Combitech on turvallisuus-, puolustus ja tietoturvaratkaisuja tarjoava yritys, joka työllistää pohjoismaissa yli 1900 huippuasiantuntijaa.
Yrityksen verkkosivut