Koti bisnes Kelluvat rakennukset valloittavat maailmalla: Elävyyttä ja kustannus- tehokasta rakennusalaa rannoille

Kelluvat rakennukset valloittavat maailmalla: Elävyyttä ja kustannus- tehokasta rakennusalaa rannoille

166
0

Kun maapinta-ala on vähissä, ratkaisuna on rakentaa veden päälle. Kelluvaan rakentamiseen erikoistunut Bluet Oy tekee haastavastakin ranta-alueesta houkuttelevan rakentamalla veden päälle lähes mitä tahansa: kahviloita, ravintoloita, uima-altaita, esiintymislavoja tai parkkipaikkoja.

Tai miltä kuulostaa kelluva jalkapallokenttä, toimistorakennus tai yökerho liplattavan veden äärellä? Kelluva rakentaminen mahdollistaa monenlaiset rakenteet monikerroksisia kerrostaloja lukuun ottamatta. 

Rantaystävällinen ratkaisu muuntuu moneksi

Tällä hetkellä suosittuja ovat kelluvat ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut uima-altaat, kuten suuren suosion saanut Bluetin ja Marinetek Oy:n rakentama Allas Sea Pool -merikylpylä Helsingin Katajanokalla. Yhtiö on toimittanut myös kaksi kelluvaa uima-allasta Islantiin. Ne vietiin sisämaajärvelle paloina ja kasattiin vasta siellä.

– Tukholmaan suunnittelemme kohdetta, jossa vesialuetta ja kelluvaa rakennusalaa on tarkoitus hyödyntää työmaa-alueena ja joka muunnetaan rakennusprojektin valmistuttua kelluvaksi meriuimalaksi, kertoo Bluetin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Tytti Sirola.  

Kelluvat rakennukset ovat siirrettäviä ja helposti laajennettavia. 

– Rakennuttaja voi aloittaa liiketoiminnan pienemmällä kelluvalla ravintolalla. Kun bisnes alkaa pyöriä, ravintolaa voi laajentaa tai siihen voi lisätä esimerkiksi aurinkokannen tai uima-altaan. Me otamme myös alusta asti huomioon rakennusmääräykset, lumikuormat, vakauslaskelmat ja muut lakisääteiset asiat, Sirola lupaa.

Bluet tarjoaa kiinteistökehittäjille ja -sijoittajille, kunnille ja kaupungeille sekä muille toimijoille kaikki kelluvan rakentamisen palvelut ideavaiheesta tekniseen suunnitteluun, projekinjohtamiseen ja avaimet käteen -toimitukseen saakka. 

– Tulemme mukaan, kun tarvitaan; esimerkiksi muokkaamaan olemassa olevia suunnitelmia rakennuskelpoisiksi tai valvomaan rakennusurakkaa, Sirola huomauttaa.

Teksti: Eila Lokka

Bluet

Perustettu 2016Liikevaihto 0,8 milj. euroa (2018)Tekninen konsultointi, rakennussuunnitteluValikoimassa mm. kelluvat uima-altaat, kelluvat asunnot, hotellit, kahvilat, ravintolatRäätälöidyt erikoisratkaisut mm. isot uimalat, vapaa-ajan keskukset, kylpylät

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit