Kuluttajalle

Kemiläisten ”olohuoneessa” sisäsatamassa viihdytään aamusta iltaan

29.05.2018

Kemin sisäsatamassa sijaitseva Kemin Uleninrannan purjehduskeskus on äänestetty kahdesti maan parhaaksi vierasvenesatamaksi. Viihtyisä satama-alue sijaitsee kaupungissa lähellä palveluja, nähtävyyksiä ja tapahtumia ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä. Ei ihme, että kemiläiset kutsuvat aluetta olohuoneekseen!


Kemin sisäsatamasta löytyy monia tasokkaita ruoka- ja kahvittelupaikkoja, kuten ravintolat Sataman Tähti ja Pursiseura, Perinnelaiva Katariina ja Kahvila-ravintolalaiva m/s Lumikki. Lisäksi alueella viihdytään kesäisin mm. elävän musiikin, Veikkausliigan jalkapallopelien ja saariristeilyjen parissa. 


Saaristoelämyksiä Perämeren kainalossa

Sisäsatamasta pääsee lähisaarille kuten Laitakarin historialliseen sahasaareen joko omalla veneellä tai M/S Leilalla. 

Lähellä sijaitsee myös upea Kiikelin saari lintutorneineen ja ulkoilureitteineen. Lisäksi kaupungin edustalla voi kalastaa vapaasti pelkällä kalastonhoitomaksulla, kertoo kaupungin elinkeinopalvelujen markkinointiasiantuntija Rauno Virta.

Vierassataman lähellä sijaitseviin kauppoihin ja kulttuuripalveluihin kuten kaupunginteatteriin, museoihin, vanhoihin koulurakennuksiin ja kirkkoon pääsee kävellen tai sisäsataman ilmaisilla kaupunkipyörillä.

Teksti: Eila Lokka


www.visitsealapland.com | www.visitkemi.fi

Visit Kemi

Kemi, situated in Sea Lapland, in the centre of the Bothnian Arc, where is about 820 000 inhabitants. It is easy to come to Kemi and fall in love with the city: come by airplane, by boat, by train or travelling on the motorway, all roads lead to Kemi. Kemi, housing the only deepwater harbour in Lapland, is highly competent in addressing the needs of the business sector in the region. Kemi is the gate to the riches in Lapland.
Yrityksen verkkosivut