Koti bisnes Klinik on terveyden täsmäpalvelu

Klinik on terveyden täsmäpalvelu

365
0

Klinik on ainutlaatuinen verkkopalvelu, joka auttaa tunnistamaan yksilön oireet, tarjoaa siihen sopivat itsehoitotuotteet ja ohjaa tarvittaessa lähimmän terveysasiantuntijan luo. Klinik voi auttaa purkamaan myös julkisen terveydenhuollon paineita.


Klinik-palvelun lähtökohtana on ollut kuluttajan tarve. 

– 80 % aikuisista internetin käyttäjistä hakee säännöllisesti terveyteen liittyvää tietoa. Haasteena on se, että verkosta löytyy runsaasti sairauksiin liittyviä artikkelipankkeja, mutta ei täsmätietoa, miten oireen suhteen tulisi toimia tai millaisen terveysammattilaisen puoleen kääntyä, Klinik-palvelun taustalla toimivan Salvera Oy:n toimitusjohtaja Hannu Nissinen kertoo.

Tavoitettavuutta ammattilaisille

Haasteita on myös yksittäisillä terveyspalvelujen tuottajilla. 

– Kiropraktikko on oman alansa asiantuntija, mutta kuinka hän tavoittaa kuluttajat, jos hänellä ei ole mahdollisuutta olla kattavasti esillä eri kanavissa. Klinik listaa kuluttajalle lähimmät palveluntarjoajat, joten se on avaa mahdollisuuden päästä näkyvyydessä samalle viivalle lääkärikeskusten kanssa.

Miten Klinik toimii?

Klinik ratkaisee siis kuluttajien ja ammattilaisten haasteet. 

– Kerromme ymmärrettävästi mihin vaivaan kuluttajan oire viittaa, miten sitä tulisi ymmärtää ja miten hoitaa. Jos vaivaa voi hoitaa itse, palvelu suosittelee sopivaa itsehoitotuotetta eli se palvelee myös lääkeyhtiöitä ja muita palveluntarjoajia.

Nissisen mukaan palveluun kelpuutetaan vain lääketieteellisesti uskottavia tuotteita. 

– Kriteerimme ovat tiukat myös ammattilaisten suhteen. Klinikissä on tällä hetkellä mukana koko valtakunnan kattavasti noin 10000 terveydenhuollon toimipistettä; hammaslääkäreitä, apteekkeja, lääkärikeskuksia ja hierojia.

Huikea järjestelmä myös julkisen terveydenhuollon tarpeisiin

Klinik on tiedostanut myös julkisen terveydenhuollon haasteet. Tätä silmällä pitäen on luotu hoidontarpeen arviointijärjestelmä, joka on tällä hetkellä käytössä mm. Mäntyharjulla. 

– Potilas voi lähettää ajanvarauspyynnön kunnan verkkosivuilla terveyskeskukseen. Ideana on se, että asiakas kertoo palvelussa ensin ohjatusti oireistaan, jonka perusteella terveyskeskus saa arvion vastaanottoajan kiireellisyydestä ja pituudesta. Toisaalta jos potilaan ei ole tietojen perusteella syytä hakeutua lääkäriin, hän saa palvelussa itsehoito-ohjeet. Näin kunnallinen palveluprosessi tehostuu huomattavasti.

Kansainvälistä bisnespotentiaalia

Klinikillä on Suomessa jo noin 100 000 käyttäjää kuukausitasolla ja vahvat kansainväliset kasvunäkymät.

– Rakennamme palvelua Ruotsiin, jossa se avataan ensi keväänä. Sen jälkeen tavoitteenamme on laajentua Iso-Britannian, Saksan ja Yhdysvaltojen markkinoille. Ydintiimissämme on vahvaa kliinistä ja bisnesosaamista. Nyt haemme kansainvälistymisen tueksi uusia rahoittajia. 

Teksti: Mia Heiskanen

Klinik / Salvera Oy

Klinik on netissä toimiva terveyspalvelu, joka auttaa tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia vaivoja sekä kertoo, kenen asiantuntijan puoleen tarvittaessa kääntyä. Verkkopalvelun sisältö on laadittu terveyden huippuasiantuntijoiden toimesta. Klinik on tehnyt lääketieteellisestä tiedosta helposti ymmärrettävää.

Yrityksen verkkosivut
Katso yritykset muut artikkelit