Tiilikattojen klassinen rakennusmateriaali on savitiili. Ormax valmistaa savitiilien lisäksi myös betonikattotiiliä. Molemmat ovat vahvoja ja kestäviä, luonnollisia materiaaleja.

Kuluttajalle

Kotimainen tiilikatto on ympäristötietoisen rakentajan valinta

14.02.2017

Katto on rakennuksen ja omaisuuden suoja. Siksi on tärkeää, että rakennuksen suoja on mahdollisimman pitkäikäinen. 


– Teknisten ohjeiden mukaan tiilikatolla on katemateriaaleista kaikkein pisin käyttöikä. VTT:n elinkaarianalyysin mukaan betonikattotiilen käyttöikä on 70 vuotta, savikattotiilen puolestaan yli sata vuotta, tuotepäällikkö Birgitta Pollari Ormax Monierilta kertoo.

Ormaxin kattotiilet kestävät myös muutoin ekologisen tarkastelun. 

– Tiili on luonnollinen kattomateriaali, ja savikattotiili puhdas luonnontuote. Hankkiessasi tiilet kotimaiselta valmistajalta voit myös olla varma, että tuotteen kuljetusketju ei rasita ympäristöä. Samalla edistät kansantaloutta suosimalla suomalaista, Pollari lisää.


Läpeensä ekologinen

Tiilikattojen klassinen rakennusmateriaali on savitiili. Se on vahva, kestävä ja luonnollinen materiaali. Se sietää suuria lämpötilan vaihteluita vahingoittumatta. Betonikattotiilet ovat Ormaxin ykköstuote jo pelkästään siitä syystä, että ne valmistetaan Suomessa. Aivan kuten savi, betonitiilikin on luonnonmateriaali, joka sisältää vain hiekkaa, vettä, sementtiä, rautaoksidipigmenttejä ja vesipohjaista maalia. 

Väripigmentit ovat rautaoksideja, jotka ovat myös luonnontuotteita. Tiilet pintakäsitellään ja pintakäsittelyn aineet ovat vesiliukoisia, eivätkä näin ollen rasita luontoa. Ja kun betonitiili on saavuttanut käyttöikänsä pään, se voidaan kierrättää ja uusiokäyttää maantäyttönä. Se on siis puhdasta betonijätettä. Tiilikate on näin ollen läpeensä ekologinen rakennustuote, joka tulee läheltä.


Energiatehokas katemateriaali

Pollari kertoo, että betonikattotiilessä on massaa, joten se tasaa todella hyvin sisätilojen lämpötilavaihteluita. 

– Hyvä esimerkki on rintamamiestalo, jossa yläpohjan katto on katon lappeen suuntainen eli talossa on vinot sisäkatot. Tällaisen tilan sisäilmaa on kesäkuumalla usein jäähdytettävä koneellisesti, joka maksaa. Betonikattotiilen etu on se, että se tasaa sisälämpötilaa, eikä siirrä lämpöä rakenteiden läpi huonetilaan, jolloin ei ole myöskään tarvetta käyttää koneellista jäähdytystä. Se säästää energiaa ja kukkaroa. 


Mittatarkkuus antaa paremman suojan

Ormaxin tiilikatteen asennus on myös helppoa ja nopeaa, koska kaikki osat ovat mittatarkkoja. 

– Pystymme valmistamaan kattotiilet tehtaallamme 0,1 mm tarkkuudella. Se helpottaa luonnollisesti asennusta, mutta tarkoittaa myös sitä, että katto on tiivis, jolloin se suojaa rakennetta ja omaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla.


Teksti: Mia Heiskanen


Lisätietoa: www.ormax.fi


………………………………

Ormax MONIER Oy

Sinikalliontie 3 B

02630 Espoo 

Puh.: 09 2533 771

Faksi: 09 2533 7311 

katot (at) ormax.fi


Asiakaspalvelu

Tavoitat meidät klo 8.00–16.00 välisenä aikana.

Puh: 09 2533 7200

Faksi: 09 2533 7311

katot (at) ormax.fi 


TUOTE- JA ASENNUSNEUVONTA

Tavoitat meidät klo 8.00–16.00 välisenä aikana.

Puh: 09 2533 7202

Faksi: 09 2533 7311

katot (at) ormax.fi 


Ormax

Ormax on johtava katemateriaalien toimittaja Pohjoismaissa ja Baltiassa.
Yrityksen verkkosivut