Bisnes

Lämpöässän maalämpö tuo säästöä öljylämmittäjän kukkaroon

15.10.2015

Talven kynnyksellä moni omakotiasuja pohtii lämmityskustannuksia. Tiesitkö, että voit säästää tuhansia euroja vuodessa vaihtamalla öljylämmityksen maalämpöön?


Moni kotitalous kuluttaa tuhansia euroja vuodessa öljylämmitykseen, vaikka kustannuksia voisi pienentää murto-osaan. Lämpöässän verkkosivuilta löytyy kätevä kannattavuuslaskuri, jossa voi vertailla, mitä oman kodin lämmitys maksaa sähköllä, öljyllä tai maalämmöllä.

Maalämpöjärjestelmällä saavutetaan tavanomaisesti 66-75% säästö verrattuna nykyisiin lämmityskustannuksiin, joka voi olla tuhansia euroja vuodessa. 


– Maalämmön merkittävä etu on myös se, että polttoainetäydennyksiä ei enää tarvita, sillä oikein asennettu maalämpölaitteisto on käytännössä huoltovapaa, Lämpöässän kotimaan myyntijohtaja Juha Lemponen muistuttaa.


Ei suihkuvuoroja

Osa markkinoilla olevista maalämpöpumpuista käyttää lämmityksen ja lämpimän käyttöveden kuumennuksen apuna sähkövastusta, mikä näkyy sähkölaskussa. Toinen ero on vuorottelu lämmön ja lämpimän käyttöveden tuottamisen välillä.

– Lämpöässän maalämpöpumput tuottavat lämmön ja lämpimän käyttöveden maalämmöllä ilman sähkövastusta, samanaikaisesti. Se tarkoittaa, että lämpö ja käyttöveden lämmitys eivät sulje toisiaan pois ja lämmintä käyttövettä riittää isollekin perheelle. Lämpöässän sisäänrakennetut varaajat ovat myös markkinoiden suurimmat, joten suihkuvuoroja tai niiden pituuksia ei tosiaan tarvitse arjessa pohtia.


Vaivaton toimenpide

Olemassa olevan lämmitysjärjestelmän vaihto on helppo ja nopea vaihtoehto. 

– Käytännössä on kyse 2–3 päivän urakasta, jossa vanha öljykattila puretaan pois ja tilalle asennetaan maalämpölaitteisto. Lämmitysjärjestelmää vaihdettaessa työvaiheet rytmitetään siten, että lämmön ja lämpimän käyttöveden katkos on yleensä 12–48 tuntia. Lämpöässän pumppuihin on valmiiksi tehtaalla asennettu iso osa komponenteista, mikä nopeuttaa paikalla tehtävää asennustyötä.


Jäähdytys lähes ilmaiseksi

– Lämpökaivoa hyödyntävän maalämpöjärjestelmän asennuksen yhteydessä kannattaa samaan järjestelmään yhdistää myös ÄssäCooling -jäähdytysyksikkö, Juha Lemponen suosittelee.

– Sen avulla koti viilenee kesähelteillä jopa kymmenen kertaa edullisemmin kuin ilmalämpöpumpulla, koska käyttökustannus muodostuu vain kiertovesipumpun ja puhaltimen käyttämästä vähäisestä sähköstä.


Ässärahoituksella investointi kuukausieriin

Moni pohtii maalämmön investointikustannuksia. 

– Lämpöässällä on ÄssäRahoitus, jolla investoinnin voi rahoittaa ja jakaa kuukausieriin. Näin kuukausikustannus on suunnilleen samansuuruinen jo totuttuun, kuukausittaiseen öljylaskuun. Ainut ero on, että muutaman vuoden sisällä maalämpöjärjestelmä on maksettu pois ja kustannus poistuu. ÄssäRahoituksen korko on verovähennyskelpoinen ja saneerauskohteisiin saa kotitalousvähennyksen, mikä myös pienentää investointikustannuksia. Teksti: Mia Heiskanen

Lämpöässän Kustannuslaskurin esimerkkilaskelma saneerauskohteeseen, jossa on 2300 l/v kuluttava öljylämmitys patterilämmityksellä.

Lämpöässä Maalämmöllä säästät energiassa jopa
1 vuosi    1 769 €
5 vuotta    9 775 €
10 vuotta    22 250 €

Klikkaa kannattavuuslaskuriin tästä

 

Lämpöässä | Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy

Lämpöässä maalämpöpumput ja ÄssäCooling-jäähdytysyksiköt
Yrityksen verkkosivut