Kuluttajalle

Lautasella hyvää suomesta

06.05.2019

Kotimaiseen ruokaan liittyy paljon positiivisia asioita kuten työllisyys, ruokaturva, alan toimijoiden vahva ammattitaito sekä monipuolinen, maittava ja terveellinen ruokatarjonta.

Ruokatuotantoon liittyy aina myös ympäristövaiku­tuksia ja eettisiä kysymyksiä. Näitä ja muita vastuullisuuteen liittyviä asioita pohditaan Suomessakin eri näkökulmista päivittäin. Ruokaketjus­sa vastuullisuus lähtee siitä, että huoleh­dimme ensisijaisesti oman maan ruuasta. Meillä on maailman runsaimmat vesivarat, paljon puhdasta maata ja vaurautta, joten meillä jos kellä on varaa hoitaa ruokahuoltomme. Vastuut­tomuutta olisi ulkoistaa näitä ongelmia maille, joilla ruuantuotannon edellytykset eivät ole yhtä hyvät.


Hyvää Suomesta -merkki helpottaa valintaa

Suomalaisen ruuan tunnistaminen tuotenimen tai valmistajan perusteella voi olla vai­keaa.

Hyvää Suomesta -merkin avulla se on helppoa, sillä merkki kertoo ruuan suoma­laisista raaka-aineista ja työstä. 


Hyvää Suomesta -merkki lupaa, että ruokatuote täyttää seuraavat kriteerit:

• Liha, kala, muna, maito 100 % suomalaista: sellaisenaan ja osana muita tuotteita

• Yhden raaka-aineen tuote 100 % suomalaista

• Monen raaka-aineen tuote 75–100 % suomalaista

• Lopputuote valmistettu ja pakattu Suomessa

Näin merkittyjä suomalaisia tuotteita valmistaa noin 300 yritystä, jotka noudattavat samoja suomalaisuuden pelisääntöjä. Noin 11 000 tuotteen joukosta riittää valinnanvaraa moneen makuun.


www.hyvaasuomesta.fi

Hyvää Suomesta

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten elintarvikkeiden alkuperämerkki. Tuttu tuotemerkki tai valmistajan nimi ei välttämättä kerro ruuan alkuperästä. Kun haluat ruokaa omasta maasta, valitse tuotteita, jotka on varustettu Hyvää Suomesta -merkillä.
Yrityksen verkkosivut