Bisnes

Me2we tuo yhteen yritykset ja huippuosaajat

23.10.2015

Me2we on korkeakoulujen ja yritysten globaali yhteistyöalusta, joka auttaa valjastamaan parhaat korkeakouluosaajat vaikkapa yrityksen kansainvälistymisprojektiin.


Me2we -palvelussa on monta yritykselle hyödyllistä ulottuvuutta, mutta kiteytetysti se tuo joukkoistamistyökalut yritysten ulottuville. 

– Me2we on helppo tapa tavoittaa korkeakoulutetut huippuosaajat vaikka toiselta puolelta maapalloa tai hoitaa rekrytointiprosessin johtaminen. Olemme jo hoitaneet menestyksekkäitä kansainvälistymisprojekteja, joissa olemme kyenneet joukkoistamisen avulla auttamaan suomalaisia perheyrityksiä löytämään asiakkaita uusilta markkinoilta, toimitusjohtaja Petri Tuomela kertoo.

Tällä hetkellä Me2we tekee yhteistyötä 20 yliopiston kanssa kahdeksassa maassa, mutta palvelu laajenee vuoden aikana 30 uuteen korkeakouluun. Me2we -palvelu lanseerataan Slush-tapahtumassa 11.11.


Heitä kansainvälistymispallo Me2we:lle!

Me2we:n toimintatapa on suoraviivainen. 

– Teemme tarvittavan taustatyön, jotta yritys tavoittaa verkostostamme osaajat, jotka voivat auttaa esimerkiksi kansainvälistymisprojektissa. Uskon, että moni konsultti jää kakkoseksi kun paikallisesti verkottuneet kauppatieteilijät hyödyntävät omia verkostojaan, kielitaitoaan ja osaamistaan projektissa. Projektinjohto on Me2we:n ydintiimin käsissä eli me raportoimme yritykselle ja huolehdimme siitä, että lopputulos täyttää sovitut tavoitteet.

Tuomela kertoo, että useampi tunnettu suomalainen perheyritys on jo onnistunut Me2we:n avulla rakentamaan muutamassa kuukaudessa jälleenmyyjäverkoston uusille markkinoille ja päässyt avaintoimijoiden neuvottelupöytään.


Fiksumpi tapa hoitaa rekrytointi

Me2we tehostaa myös rekrytointiprosesseja. 

– Yritys voi hallita Me2we:n kautta koko rekrytointiprosessin, oli sitten kyse perusrekrytoinnista, harjoittelupaikasta tai lopputyön tekijästä.

Työpaikkailmoituksen voi kohdentaa tietylle alueelle tai tiettyyn kaupunkiin ja osaajat lähettävät hakemukset suoraan Me2we -palveluun. 

– Koska kaikki hakemukset on tehty saman kaavan mukaan, niitä on helppo vertailla. Palvelu pitää sisällään myös hallintatyökalun, jonka avulla yritys voi johtaa hakuprosessia tehokkaasti ja kommunikoida suoraan osaajien kanssa.


Silta yritysten ja korkeakoulujen välille

Me2we -palvelu rakentaa siis kaivatun sillan yritysten ja korkeakoulujen tarpeiden ja tarjonnan välille. 

– Yritys voi luoda Me2we -palveluun projektin, heittää sen suomalaiselle tai kansainväliselle korkeakoululle, johon osaajat voivat tarjota omaa osaamistaan. Korkeakouluille Me2we on puolestaan paikka, jossa he voivat esitellä kurssit, joissa on tarvetta yritysprojekteille. 


Teksti: Mia Heiskanen


Kiinnostuitko? www.me2we.fi

 

Me2we

Kansainvälistymispalveluita joukkoistamisen ja yliopistoyhteistyön avulla.
Yrityksen verkkosivut