Jokaisella Kotosalla-talolla on oma koulutettu palveluohjaaja, joka on mukana auttamassa asukkaiden arjessa.

Kuluttajalle

Millaista arkea sinä haluat elää?

14.12.2016
Kotosalla on omanlaisensa asumismuoto ikäihmisille. Kun oma koti, palveluohjaaja, yritysverkosto ja yhteiset tilat muodostavat kokonaisuuden, syntyy turvallinen ja kotoisa arki. 


Yksinäisyys on ikääntymisessä eniten invalidisoiva tekijä. 

– Siksi jokaisella Kotosalla-talolla on oma koulutettu palveluohjaaja, joka on mukana auttamassa asukkaidemme arjessa. Palveluohjaajamme järjestävät myös yhteistä tekemistä ja monipuolista ohjelmaa yhteistyössä asukkaiden kanssa. Asukkaat ja heidän omaisensa pitävätkin palveluohjaajaa keskeisenä turvallisuustekijänä, Kotosalla-Säätiön palvelujohtaja Tuija Kanto-Hannula kertoo.


Kuin pieni kyläyhteisö

Kotosalla-taloihin muodostuu kuin itsestään kyläyhteisömäinen tunnelma. 

– Opimme tuntemaan toisemme yhteisen toiminnan ja tilojen kautta. Kotosalla-tapahtumat tarjoavat mukavaa ajanvietettä ja yhdessä olemista asukkaiden kesken niin, ettei asukkaiden tarvitse kokea olevansa yksin. Toisaalta jokainen voi osallistua oman halunsa mukaan aktiviteetteihin. Kehitämme asumismuotoa ja palveluita aidosti asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. 


Esteettömät ja toimivat kodit

Tällä hetkellä Kotosalla-taloja löytyy Hämeenlinnasta, Turusta ja Tampereelta. Asunnoissa, yhteisissä tiloissa sekä ulkoympäristöjen suunnittelussa on huomioitu liikkumisen esteettömyys, toimivuus ja viihtyvyys. 

– Sekin on tärkeää, että Kotosalla-kodeissa asukas voi nauttia yhteisöllisyydestä, rauhasta ja itsenäisyydestä täysin omilla ehdoillaan.

Kiinnostuitko? www.kotosalla.fi 

Katso vapaat Kotosalla-asunnot: www.yhkodit.fi


Teksti: Mia Heiskanen

Kotosalla

Kotosalla on turvallinen, luotettava ja yhteisöllinen
Yrityksen verkkosivut