Kuluttajalle

Muistineuvo-tukipuhelin tukee, neuvoo ja opastaa

13.12.2017

Jos muistisairaus herättää kysymyksiä, huolta tai kaipaat vastauksia vaikkapa hoitoon liittyvissä asioissa, Muistiliiton Muistineuvo-tukipuhelin on olemassa sinua varten – även på svenska.


Muistineuvo-puhelinpalvelu palvelee muistisairaita ja heidän omaisiaan. 

– Muistiliiton Vertaislinja-puhelinpalvelussa nousi yhä enenevässä määrin esiin tarve saada faktatietoa sairaudesta, sairauden etenemisestä, hoidosta sekä hoito- ja palvelutukijärjestelmästä. Niinpä lähdimme kehittämään Muistineuvo-puhelinpalvelua, joka on nyt toiminut 2016 alusta lähtien. Elokuussa avasimme ruotsinkielisille oman Minneslinjen-palvelun, projektikoordinaattori Mailis Heiskanen kertoo. 


Ethän jää yksin!

Muistisairaus on kansansairaus, jonka kanssa ei ole tarpeen jäädä yksin. 

– Muistineuvo on matalan kynnyksen neuvontapuhelin, jonne voi soittaa, mikäli epäilee, että omat oireet viittaavat muistisairauteen. Langan päässä vastaa Muistiluotsi-asiantuntijakeskuksen koulutettu henkilökunta eri puolilta Suomea.

Muistineuvo on oiva kanava keskustella muistisairauden oireista, hoidosta, hoitotyön erityiskysymyksistä, apuvälineistä tai saada neuvoa kunnan palvelujärjestelmään taikka Muistiliiton toimintaan liittyen. Muistineuvo toimii Heiskasen mukaan erityisen hyvin tilanteessa, kun ihminen saa diagnoosin. 

– Seuraava käynti poliklinikalla saattaa olla vasta usean kuukauden päästä, joten on hyvä tietää, että Muistineuvon ammattilaisten kanssa on mahdollisuus keskustella kysymysmerkeistä ja huolista. Alan ammattilaisetkin ovat mukavasti löytäneet Muistineuvo-tukipuhelimen.

Teksti: Mia Heiskanen


Muistineuvo-tukipuhelin palvelee maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17) numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm).  

Betjäningen också på svenska!

Minneslinjen betjänar på svenska på tisdagen kl. 14–17 på samma telefonnummer.


www.muistiliitto.fi

Muistiliitto

Muistiliitto ry on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä potilas-, edunvalvonta- ja kansanterveysjärjestö.
Yrityksen verkkosivut