Espoon Tuomiokirkon hyvä akustiikka ja myöhäiskeskiajan maalaukset luovat tunnelmallisen ympäristön kesäkonserteille.

Kuluttajalle

Musiikkia suomalaisessa kesäyössä

29.05.2017

Urkuyö ja aaria on ainutlaatuinen musiikkielämys. Espoon keskiaikaisessa tuomiokirkossa keskikesän valoisat yöt vaihtuvat elokuun pimeiksi illoiksi huippumuusikoiden täyttäessä torstai-iltaisin kirkon sävelillään.


Tuomiokirkon ympäristö itsessään on sukellus luontoon sireenin tuoksuineen ja satakielen lauluineen. Sisällä kirkossa kaikuvat pitkin kesää sävelet, joilla kunnioitetaan erityisesti Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä sekä reformaation 500-vuotisjuhlaa.

– Kesän ohjelmistossa tarkastellaan suomalaisuutta ja reformaatiota eri näkökulmista. Konserttien esiintyjinä on maailmantähtiä ja nuoria lahjakkaita taitureita, kertoo taiteellinen johtaja Erkki Korhonen.

Kesän ja festivaalin aloittaa Kari Tikan Luther-ooppera, joka kertoo reformaation isän Martti Lutherin tarinan, pienen ihmisen taistelusta hyvän ja pahan välissä.

Suomalaisiin sävelmuistoihin vievät muun muassa 24.8. mahtava basso Jaakko Ryhänen sekä pianisti Seppo Hovi, jotka herättelevät muistoja sadan vuoden ajalta kevyen klassisesti.

Teksti: Maija-Liisa Saksa


Luther-oopperan esitykset ovat 

1.6., 2.6. ja 8.6. klo 19.30 Tapiolan kirkossa. 


15.6.–31.8. torstai-iltojen konsertit alkavat 

klo 21 Espoon Tuomiokirkossa. 


Ohjelmisto ja lisätiedot: 

www.urkuyofestival.fi


Urkuyö & Aaria

Urkuyö ja Aarian ainutlaatuisissa myöhäisillan konserteissa voit nauttia korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta koko kesän Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa (Espoon tuomiokirkko).
Yrityksen verkkosivut