Ukrainaan toimitetussa koulussa opiskelee nyt 350 oppilasta. Heillä on käytössään yli 1200 neliömetriä modernia koulutilaa.

Bisnes

Muunneltavia ja ekologisia kouluja

07.10.2016

Itä-Ukrainan sodan jaloista Länsi-Ukrainan puolelle paenneet lapset saivat kesällä upouuden, modernin ja ekologisen koulun. Sen toimitti suomalainen, tilaelementtirakenteisten koulujen ja  päiväkotien rakentamiseen erikoistunut Elemenco Oy

 

Elemenco on toimittanut noin 50 koulua, päiväkotia ja palvelutaloa ympäri Suomea.

– Ukrainan toimitus oli meille viennin päänavaus. Humanitaarisena rakentamisena toteutettu ja Suomen valtion rahoittama projekti sujui vaativissa olosuhteissa todella hyvin ja aikataulut pitivät. Ukrainan huonokuntoisten teiden vuoksi poikkesimme normaalista toteutustavastamme eli tilaelementeistä.  Niiden sijaan 28 rekkaa kuljetti  sandwichrakenteisia suurelementtejä tasoina. Suomessa valmiiksi tehdyt puurakenteiset lattiat, välipohjat, seinät ja katot pakattiin hyvin ja pystytettiin paikan päällä Hersonissa, vain 100 kilometrin päässä Krimiltä, selvittää toimitusjohtaja Antero Vartiainen.

Koulurakennuksessa hyödynnetään moderneinta aurinkoenergiateknologiaa ja rakennus tuottaakin sen ja ilmavesilämpöpumpun avulla enemmän energiaa mitä se käyttää ilmastointiin, lämmitykseen tai normaaliin muuhun kulutukseen.  Aurinkoviilennysjärjestelmän toimitti mikkeliläinen Savosolar Oy.

 

Ei kosteus- tai homeongelmia. 

 

Elemencolla on yli kymmenen vuoden kokemus siirtokelpoisten päiväkotien ja koulujen rakentamisesta. Yrityksen uudet liiketilat Kaavilla mahdollistavat entistä laajemman tuotannon ja  liikevaihto kasvaakin jopa kaksinkertaiseksi tulevana vuonna.

 

Elemencon rakenneratkaisut tuovat monia etuja käyttäjälle

– Rakennuksissamme ei ole koskaan home- tai kosteusongelmia, sillä käytämme rossipohjaa, jossa tuulettuva alapohja estää kosteuden nousemisen rakenteisiin. Koska elementit rakennetaan sisätiloissa, eivät ne pääse myöskään rakennusaikana kastumaan. Rakennusten käytettävyyttä lisää niiden muunneltavuus ja siirrettävyys: päiväkodista saadaan helposti koulu tai palvelutalo uudelle alueelle, luettelee Vartiainen rakenneratkaisujen tuomia hyötyjä käyttäjälle. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

-----

Yhteystiedot: 

Myynti ja markkinointi: Antero Vartiainen, puh. 0400 – 720 279 

Tehdas: Kirjekuorentie 1, 73600 Kaavi, puh. 020 792 0550

Elemenco Oy

Kouluja, päiväkoteja, toimistoja ja urheilukenttien huoltorakennuksia
Yrityksen verkkosivut