Kuluttajalle

Nauti kolme annosta päivässä

27.03.2018

Maitoa, piimää, jogurttia, viiliä, rahkaa, juustoa, maitokahvia, kaakaota, smoothieta... Valikoima on laaja ja monipuolinen. Siitä on helppo valita joka makuun. 

On luomua, eri rasvapitoisuuksia, laktoosittomia ja valikoima laajenee koko ajan. Nauti maitotuotteita joka päivä kolme annosta.

Maito tai piimä sopii ruokajuomaksi ja samettinen jogurtti on oivallista aamu- tai välipalalle. Kokeile ranskalaiseen tapaan pala juustoa jälkiruuaksi, ja hampaasi kiittävät. 

Arkeen on hyvä valita vähärasvaiset ja rasvattomat, maustamattomat tuotteet.

Maito ja maitotuotteet ovat monipuolisia ravintoaineiden lähteitä. Niissä on hyvälaatuista, hyvin imeytyvää ja tehokkaasti elimistön hyväksikäytettävää proteiinia ja paljon muita ravintoaineita kuten B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, jodia, sinkkiä ja magnesiumia. Moniin nestemäisiin maitovalmisteisiin on lisätty D-vitamiinia. Tämä on parantanut suomalaisten D-vitamiinin saantia.


Maitojaterveys.fi

Maito ja Terveys ry on viestinyt maidon merkityksestä suomalaisten ravitsemuksessa jo 60 vuotta. Tuona aikana maitotuotteiden valikoima on laajentunut valtavasti kahdesta maitolaadusta moneen erilaiseen juotavaan maitoon, piimään ja muihin maitovalmisteisiin.


Maito ja maitotuotteet ovat olleet osana suomalaisia ravitsemussuosituksia aina. 5-6 desilitraa nestemäisiä maitotuotteita ja 2-3 viipaletta juustoa päivässä kattaa elimistön kalsiumin tarpeen ja sisältää hyvän määrän muita elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Maitotuotteet kannattaa ottaa tavaksi!

Maito ja Terveys ry

Maito ja Terveys ry on maidon ja maitovalmisteiden tutkitun ravitsemustiedon kokoaja, viestijä ja toimija, alan asiantuntijaorganisaatio.
Yrityksen verkkosivut