Bisnes

Normet - innovatiivinen, turvallisen maanalaisen rakentamisen kumppani

05.03.2019

Yhtiön intohimona on ollut yli 50 vuotta maanalaisten rakennus- ja kaivosprosessien jatkuva kehittäminen. – Haluamme tarjota asiakkaille teknisiä kokonaisratkaisuja, jotka luovat kustannussäästöä nopeampien, turvallisempien ja ympäristöystävällisempien prosessien avulla, Patrik Jakas toteaa. 

Normet Group on kirjaimellisesti maanalaisen rakentamisen syväosaaja, sillä yhtiö on keskittynyt jo puoli vuosisataa ydinosaamisalueeseensa. – Palvelu- ja tuotevalikoimamme jakautuu kolmeen alueeseen: maanalaisen rakentamisen laitteisiin, rakennuskemikaaleihin ja kalliolujitusteknologioihin, yhtiön pohjoismaisen liiketoiminnan johtaja Jakas täsmentää.


Megatrendit lisäävät maanalaisen rakentamisen tarvetta

Maanalainen rakentaminen on oma tieteenlajinsa, jolle on globaalien megatrendien valossa kasvava tarve. – Väestönkasvu ja kaupungistuminen lisäävät väistämättä maanalaista rakentamista. Kulutus kasvaa väestönkasvun myötä, joten raaka-aineita on etsittävä yhä enenevässä määrin maan alta. Kaupungistuminen kiihtyy ja sen myötä tarvitaan maanalaista infraa, pysäköintitiloja, tie- ja rautatieverkostoja. 


Ykkösprioriteettina turvallinen ja ympäristöystävällinen maanalainen rakentaminen

Turvallisuus- ja ympäristöasiat ovat Normetissa prioriteettilistan kärjessä niin arjen tekemisessä kuin uuden innovoinnissakin. – Tuotamme palvelut ja kehitämme ratkaisut aina ihmisten ja ympäristön hyvinvointi edellä. Haluamme olla alan edelläkävijä, joka innovoi uutta edellä mainitut asiat kirkkaana mielessä. 

Hyvä esimerkki uuden innovoinnista on Normet SmartSpray - automatisoitu betoniruiskutusratkaisu, jonka avulla voidaan Jakasin mukana tehostaa huomattavasti ruiskubetonoinnin työprosessia, parantaa työn laatua, optimoida raaka-aineen käyttöä ja vähentää merkittävästi materiaalihukkaa. - Näin säästetään paitsi kustannuksia, mutta myös ympäristöä. 


Normet – paikallinen kumppanisi Ruotsissa 

Kattavan laitevalikoiman ja palveluiden lisäksi Normet on asiakkaan kumppani ruiskubetonointiprosessin kaikissa vaiheissa Ruotsin markkinassa. - Paikallinen henkilöstömme on valmis palvelemaan lähellä asiakkaitamme. Meillä on Ruotsissa myös kemikaalituotantolaitos, jossa valmistamme paikalliseen tarpeeseen kiinnitinaineet mm. ruiskubetonointia varten. Teksti: Mia Heiskanen


Kiinnostuitko?

www.normet.comNormet

• Fast growing technology company • Passion to offer continuous improvements to underground construction and mining processes • For safety, productivity and profitability • Provides complete technical solutions that create value through saving costs and shortening process cycle times
Yrityksen verkkosivut