Adinalaiset ovat helposti lähestyttäviä teknisen viestinnän rautaisia ammattilaisia. Kuvassa perustajaosakkaat Anu Granroth (vas.), Laura Katajisto, Minna Brown ja Maaret Johansson.

Bisnes

Omaa ammattitaitoa pitää osata arvostaa

16.09.2019

On osin sattumaa, että Adina Solutions Oy:n neljä perustajaa ovat naisia. Miettiessään Nokian ja Microsoftin jälkeistä tulevaisuuttaan nelikko havaitsi, että heidän teknisen viestinnän osaamiselleen on kysyntää kunnollisia käyttöohjeita tarvitsevissa yrityksissä. Työpaikan etsimisen sijaan he perustivatkin oman yrityksen, eivätkä ole katuneet. 

Kolmen vuoden yrittäjäkokemuksella toimitusjohtaja Anu Granroth korostaa, että naisten pitää luottaa omaan osaamiseensa ja ammattitaitoonsa.

– Yrittäjyys ja johtajuus vaativat rohkeutta ottaa ohjat omiin käsiin. Luotan kokemukseeni siitä, millaista työpaikalla pitää olla, jotta kaikki voivat hyvin. Erityisesti työ- ja vapaa-ajan pitää olla oikeassa suhteessa.

– Mahtavinta yrittäjyydessämme on ollut osaavien ihmisten työllistäminen. Työntekijämme ovat pääosin keski-ikäisiä naisia. Heillä on ammattilaisen ote työhön eivätkä he stressaa liikaa, toteaa Granroth.


Adina Solutions

  • tamperelainen sisällöntuottaja
  • käyttöohjeiden suunnittelu ja toteutus
  • teknisen viestinnän konsultointi ja koulutus
  • perustettu 2016
  • työllistää 10 viestinnän ammattilaista