Kuluttajalle

Onko alkoholi ongelma? Tee elämäsi paras päätös

27.03.2018

Alkoholismi ei ole seurausta juomisesta, vaan juominen on seurausta alkoholismisairaudesta. Minnesota-Hoito tarjoaa apua alkoholismiin kokonaisvaltaisella hoidolla.


– Juominen ei aiheuta riippuvuutta, vaan riippuvuus aiheuttaa alkoholin käytön. Fakta on myös se, että, alkoholisti ei voi oppia kohtuukäyttöön. Alkoholistilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa juominen ja raitistua. Ihmettelen, miksi suomalaisen päihdehuollon viesti alkoholistille on se, että juomista pitäisi vähentää. En myöskään ymmärrä, miksi alkoholisteja lääkitään, vaikka lääkkeet ovat päihderiippuvaiselle alkoholin kaltainen, koukuttava päihde, Minnesota-hoitolaitoksen toimitusjohtaja Simo Seppelin painottaa.

Seppelinin viesti on siis se, että alkoholisti ei voi oppia kohtuukäyttöön. 

– Tiedän sen 4500 hoidetun potilaan kokemuksella. Jokainen alkoholistin läheinenkin tietää, että muuta mahdollisuutta ei ole. 


Päihderiippuvaisten hoitoa 25 vuoden kokemuksella

Seppelin tietää mistä puhuu, sillä hän toi 25 vuotta sitten Minnesota-Hoidon Suomeen Yhdysvalloista. Tänä päivänä se on menestyksekkäin alkoholismiin, lääkeriippuvuuteen ja sekakäyttöön erikoistunut hoitolaitos. Minnesota-mallin 12 askeleen mukainen päihderiippuvaisten hoitokeskuksia on Lapualla ja Lahden kupeessa Hämeenkoskella. 


Hämmästyttävät hoitotulokset

Seppelinillä ja hänen tiimillään on takana pitkä historia päihderiippuvaisten hoitotyötä ja hyviä tuloksia. 

– Minnesota-Hoidon käyneet potilaat saavuttavat yli 90 %:n hoitotuloksen jatkuvalla päihteettömyydellä mitattuna.


Minnesota-hoidon salaisuus? 

– Minnesota-mallissa raitistunut alkoholisti on paras apu alkoholiongelman kanssa taistelevalle. Henkilöstömme on omakohtaisesti kokenut alkoholismin, ja heillä on näin ollen parhaat edellytykset Minnesota-Hoidon päihderiippuvaisten kohtaamiseen ja hoitotyöhön. Hoidossa ymmärretään, että kun alkoholisti on sairas, myös läheiset tarvitsevat apua.


Perushoito kestää 28 päivää

– Potilaiden on ensin kohdattava itsensä ja arkihelvetti intensiivisessä terapiassa, joka perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen. Kolmannella viikolla he kohtaavat läheiset, jotka pääsevät kertomaan alkoholistille omat tuntonsa, jotka alkoholisti on valmis kohtaamaan. Kun perushoito päättyy, käynnistyy 11 kuukauden jatkohoito, jossa myös perhe on mukana. Minnesota-hoidon tavoitteena on siis täysraittius, ei juomisen vähentäminen, Seppelin muistuttaa.

Teksti: Mia Heiskanen


Minnesota-Hoito tarjoaa apua alkoholismiin kokonaisvaltaisella hoidolla, turvallisessa ympäristössä ja ammattitaitoisen henkilökunnan kera.


Minnesota-Hoito Lapua ja Lahti

0800 04500 | info@minnesota-hoito.fi……………………………………………………………………

Lue Aikuinen Nainen -lehti klikkaamalla kuvaa

Minnesota-Hoito

Alkoholismi ei ole seurausta juomisesta, juominen on seurausta alkoholismi sairaudesta. Minnesota-Hoito on kautta aikojen menestyksekkäin alkoholismiin, lääkeriippuvuuteen ja sekakäyttöön erikoistunut hoitolaitos.
Yrityksen verkkosivut