Kuluttajalle

Pihka hoitaa ja parantaa

14.12.2016
Kuusen pihkan parantavat vaikutukset tiesivät jo esi-isämme. 


Nuori lääkäri Arno Sipponen, nykyisin ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja LT, halusi tutkittua tietoa pihkan parantavista vaikutuksista ja perusti monitieteellisen tutkimusryhmän selvittämään pihkan vaikutusmekanismeja. Tuloksena oli vuonna 2008 markkinoille tullut Abilar pihkasalva, nyt jo koko EU-alueella lääkinnällisen tuotteen CE-merkinnän saanut haavoja ja nirhaumia tehokkaasti parantava valmiste. Sitä käytetään turvallisesti ja hyvin tuloksin niin yliopistollisissa keskussairaaloissa kuin kotiolosuhteissa."Tuotteissa hyödynnetään pihkan voimakkaasti antimikrobisia, ihoa rauhoittavia sekä sen kasvua edistäviä ominaisuuksia."


– Tutkimusryhmän lääkäreiden työ jatkuu, ja nyt käytössä on toisen sukupolven Resol-teknologia vesipohjaisille tuotteille. Myös nämä ovat saaneet CE-merkinnän EU-alueelle. Esimerkiksi hiuspohjan hoitoneste Resolain Scalp Tonic hoitaa päänahkaa sekä rauhoittamalla kutinaa että vähentämällä hilseen muodostumista, kertoo Repolar Pharmaceuticals Oy:n toimitusjohtaja Miika Jokinen.

Myös lemmikit pääsevät osalliseksi pihkan parantavista vaikutuksista, sillä apteekeista ja eläinlääkäriasemilta on saatavissa useita Repolarin valmistamia eläinten hoitotuotteita. 

www.repolar.com/fi 


Teksti: Maija-Liisa SaksaAbilar pihkasalvassa sekä Resolain Scalp Tonicssa hyödynnetään pihkan voimakkaasti antimikrobisia, ihoa rauhoittavia sekä sen kasvua edistäviä ominaisuuksia. Valvira on rekisteröinyt ne lääkinnälliseksi valmisteiksi, joten tuotteet ovat tieteellisesti tutkittuja ja turvallisia käyttää.

Repolar Pharmaceuticals

Kaikki Repolarin tuotteet perustuvat kansainvälisissä tiedelehdissä julkaisuihin tutkimuksiin.
Yrityksen verkkosivut