Plastiikkakirurgi Asko Salmi, lääketieteen ja kirurgian tohtori, on sekä Helsingissä että Jyväskylässä toimivan Plastiikkakirurgisen Sairaala KL:n perustaja. Hänellä on alalta yli 25 vuoden työkokemus.

Kuluttajalle

Pirteämpi ilme yläluomileikkauksella

14.12.2016
Yläluomileikkaus nuorentaa ja ehkäisee terveyshaittoja, jotka ovat suomalaiselle perimälle ominaisia.  


Esteettiseen kirurgiaan erikoistuneen Sairaala KL:n plastiikkakirurgian erikoislääkäri Asko Salmi tekee vuosittain 250 yläluomileikkausta. Se on saanut hänet ymmärtämään potilaitaan. 

– Roikkuvat yläluomet tekevät ihmiset happaman, vihaisen ja väsyneen näköisen. 

Suomalaisten luomivako on luontaisesti matalammalla kuin esimerkiksi eteläeurooppalaisilla ja siten keski-ikä tulee meillä kymmenen vuotta aiemmin. Jo muutaman millin lösähdys vaikuttaa ilmeeseen häiritsevästi, Salmi sanoo.

Ihon löystyminen voi myös haitata näkemistä. Pahimmillaan roikkuvat silmäluomet rajaavat näkökenttää ja ripset kääntyvät hankaamaan sarveiskalvoa. Nähdäkseen paremmin ihmisen on nosteltava kulmiaan, mikä puolestaan luo kasvoihin jännitystä. Onkin tavallista, että leikkauksen jälkeen jännityspäänsärky ja migreeni helpottavat. 

Sairaala KL:ssä yläluomileikkaukset tehdään radiotaajuusneulalla nopeasti ja turvallisesti.


Katse avartuu yläluomileikkauksella. Ylempi kuva ennen luomileikkausta ja alempi sen jälkeen.


Leikkaus tapahtuu paikallispuudutuksessa ja kotiin pääsee pian lyhyen operaation jälkeen. Tämän jälkeen silmiä haudotaan kylmähauteella 2–3 päivän ajan. Koska toimenpide ei laserin tapaan lämmitä arpikudosta, haava paranee lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa ja myös turvotus katoaa nopeasti.


www.sairaalakl.fi

Sairaala KL

Autamme ihmistä löytämään kauneimman oman itsensä. Turvallisesti, inhimillisesti ja ammattitaidolla.
Yrityksen verkkosivut