BMH Technology Oy:n TYRANNOSAURUS® 9905 -tuotantolinjat Mälarenergi AB:llä, Euroopan suurimmalla kierrätys-polttoainekäyttöisellä voimalaitoksella Ruotsin Västeråsissa.

Bisnes

Raumalainen BMH Technology murskaa kasvihuoneilmiötä

17.10.2016
Vaihtoehtoisten polttoaineiden valmistus- ja käsittelyteknologiaan erikoistunut raumalainen BMH Technology Oy on yhtenä alan edelläkävijöistä tehnyt jo yli neljännesvuosisadan ajan määrätietoista työtä kehittäen asiakkailleen kasvihuoneilmiötä vähentäviä laitosratkaisuja, joilla fossiilisia polttoaineita, kuten kivihiiltä ja maakaasua, korvataan uusiutuvilla polttoaineilla. 


Kasvihuoneilmiötä vähentävät uudet laitosratkaisut ovat tähän mennessä jo säästäneet fossiilisia CO2-päästöjä 139 miljoonan öljylämmitteisen omakotitalon päästöjä vastavan määrän (370 milj. tn). Esimerkiksi vuosina 2014–2015 BMH:n ratkaisujen vähentämät CO2-päästöt olivat 2,8-kertaisesti Pariisin metropolialueen Ile-de-Francen tuottamien päästöjen luokkaa. Yhtiön toimitusjohtaja Timo Suistion mukaan BMH:n ratkaisut voivat olla tärkeänä tukena EU:n Suomelle asettamien uusien päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa. 

 – Maan ylimmälle johdolle ratkaisumme ovat tuttuja ja yrityksemme lippulaiva, järeä TYRANNOSAURUS®-murskain olikin ansaitusti huomioitu hallituksen viimesyksyisissä Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihankkeissa. 


Ydinosaaminen vaativassa jätteenkäsittelyssä 

BMH Technology Oy:n ydinosaamista ovat vaativat jätteenkäsittelyratkaisut jätehuollon, energiantuotannon ja prosessiteollisuuden tarpeisiin sekä kiinteän biomassapolttoaineen käsittelyjärjestelmät voimalaitoksille. Yhtiön määrätietoisen kehitystyön tuloksessa, TYRANNOSAURUS® -prosessissa sekajätteestä valmistetaan korkealaatuista kiinteää kierrätyspolttoainetta (SRF Solid Recovered Fuel), jolla voidaan korvata esimerkiksi kivihiiltä. Prosessi erottelee kierrätykseen kelpaavat jakeet, kuten metallit. 

TYRANNOSAURUS® on käytössä Suomessa muun muassa Turussa ja Lahdessa. Ruotsin Västeråsissa sijaitsevassa Euroopan suurimmassa kierrätyspolttoainekäyttöisessä voimalaitoksessa pyörii rinnakkain kolme jättimäistä TYRANNOSAURUS® -linjaa. Kiinassa sijaitsevan suurimman laitoksen kapasiteetti on 700 000 tonnia jätettä vuodessa, mikä mahdollistaa 1,5 miljoonan ihmisen vuotuisten sekajätteiden jalostuksen kierrätyspolttoaineeksi. 


Globaali toimija 

BMH Technology Oy on toimittanut tähän mennessä yli 50 TYRANNOSAURUS®-järjestelmää ja yli 150 biomassan käsittelyjärjestelmää ympäri maailmaa. BMH:n toiminta ympäristö- ja energia-alalla perustuu omaan teknologiaan, projektinhallintaan sekä valmistus- ja asennusosaamiseen. Yhtiöllä on vakiintunut asema teollisen kokoluokan järjestelmätoimittajana Skandinaviassa ja Euroopassa sekä vahvistuva asema Aasiassa. Raumalla toimivaa pääkonttoria tukevat Kiinassa, Ruotsissa ja Puolassa toimivat myyntikonttorit. Henkilökuntaa on 110 ja liikevaihto 2015 oli 54 M€.

 www.bmh.fi

BMH Tehnology

BMH Technology muuttaa kehittyvien maiden jätevuoret voimalaitosten ja sementtitehtaiden polttoaineeksi.
Yrityksen verkkosivut