Sarjayrittäjä ja toimitusjohtaja Laura Strömberg vakuuttaa, että tekemällä onnistuu ja kannustaa kaikkia tarttumaan tilaisuuteen, jos pyydetään mukaan haastavaan tehtävään.

Kuluttajalle

Rohkea edelläkävijä

11.09.2019

Rohkeus, edelläkävijyys ja ennakkoluulottomuus kuvaavat sekä toimitusjohtaja Laura Strömbergiä että hänen johtamaansa yritystä Dagsmark Petfood Oy:tä. 

Kauppatieteiden tohtori loi Pohjanmaalla koirien kuivaruokaa valmistavan yrityksen. Ennen Lauran alulle laittamaa ennakkoluulotonta yritysideaa lemmikkien kuivaruokamarkkinat olivat Suomessa aiemmin täysin globaalien markkinajättien hallussa. 

– Moni pohtikin hulluutemme astetta. Varsinkin kun selvisi, että tuotteemme tulevat myyntiin päivittäistavarakauppoihin erikoisliikkeiden sijaan. Me kuitenkin uskoimme, että täysin kotimaiselle, ekologisesti tuotetulle lemmikkien kuivaruualle on kysyntää. Osuimme oikeaan ja kaksivuotias yrityksemme pääsee tänä vuonna kolmen miljoonan euron liikevaihtoon. Myös sijoittajat uskovat meihin, sillä olemme keränneet kahdella rahoituskierroksella 2,1 miljoonaa euroa, kertoo Strömberg.

Organisaationakin yritys on poikkeuksellinen.

– Olen halunnut palkata meille alan parhaat ihmiset heidän kotipaikastaan riippumatta. Kuuden hengen hallintomme onkin hajasijoittunut ympäri Suomea. Johtamisen kannalta tämä on tietysti osin haasteellista, mutta kuitenkin hyvin toimivaa, sanoo Strömberg.

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Dagsmark Petfood

Dagsmark Petfood Oy on ainoa suomalainen lemmikkieläinten kuivaruuan valmistaja. Kaikki tuotteet perustuvat 100 %:sti ekologisiin, kotimaisiin raaka-aineisiin. Tuotteiden nimet Savo ja Lappi jne. erottuvat helposti päivittäistavarakaupan hyllyssä, josta ne on helppo poimia mukaan ostoskärryyn. Kaikki yrityksen perustajat ovat koiraihmisiä, joten koirien hyvinvointi on lähtökohta tuotekehityksessä.
Yrityksen verkkosivut