Esteettömäksi remontoitu kylpyhuone ennen ja jälkeen muutostöiden.

Kuluttajalle

Rustholli – esteettömien kotiremonttien ammattilainen

04.11.2015

Rustholli on erikoistunut esteettömien kotien remontointiin. Esteettömyys voi olla asunnon myyntivaltti.


Asunnonmuutostyöt ja niiden suunnittelu kannattaa teettää aina ammattilaisilla. 

– On hyvä muistaa, että kaikki rakennusalan ammattilaisetkaan eivät hallitse esteettömyyden toteutuksen yksityiskohtia, Rusthollin asentaja ja fysioterapeutti Jukka Suhonen muistuttaa.

Suhonen on valmistunut talonrakentajaksi, mutta opiskellut myös fysioterapeutiksi. 

– Yhdistelmä on hyvä lähtökohta suunnitella ja toteuttaa Esteetön Koti -konseptimme mukaisia muutostöitä ikääntyneiden asiakkaiden koteihin.


Kaikki lähtee kartoituksesta

Esteetön Koti -remontti käynnistyy aina alkukartoituksella asiakkaan kotona.

– Kartoitus on ilmainen. Sen avulla selvitetään asiakkaan liikunta- ja toimintakyky eli miten kotona selvitään päivittäisistä toiminnoista kuten wc-käynneistä, peseytymisestä, liikkumisesta ja siirtymisestä eri huoneissa.


Esteetön koti on turvallinen ja esteettinen

Esteettömän kodin tavoitteena on se, että iäkäs ihminen voi asua mahdollisimman pitkään kotona. 

– Se edellyttää, että asukas kokee kotona asumisen turvallisena.

Esteettömyys voi tarkoittaa levennettyjä oviaukkoja, kynnysten poistamista, loivennettuja kylpyhuonelattioiden kaatoja, tukikaiteita ja korkeampaa wc-istuinta.

– Fysioterapeutin kartoitus ennen esteetöntä kotiremonttia on tärkeää. Kartoituksia tehdessäni keskustelen asiakkaan kanssa, tutustun kotiin ja sairaskertomukseen, jonka jälkeen suunnittelemme kotona tehtävät muutostyöt yksilöllisesti.


Esteetön koti on myös esteettinen 

– Kodista pyritään tekemään avara, kaunis ja toimiva koti. Nykyään on saatavilla tyylikkäitä kahvallisia altaita, tukikaiteita ja muita apuvälineitä.

– Uskonkin, että esteetön koti on myös asunnon myynnin kannalta valttikortti. 

Teksti: Mia Heiskanen

Rustholli

Rustholli on remontointiyritys, jonka tavoitteena on varmistaa asiakkaallemme hyvät yöunet jo remontin aikana ja varsinkin sen jälkeen. Esteetön Koti tarkoittaa omatoimista asumista helpottavia remonttiratkaisuja. Rustholli toteuttaa kaikki asunnon sisäpuoliset remontit avaimet käteen –periaatteella omalla suomalaisella henkilökunnalla.
Yrityksen verkkosivut