Bisnes

Sähkömekaniikan kokenut sopimuskumppani – asiakastarve edellä maailmalle

28.11.2016

Maailmanlaajuisesti toimiva Promeco on valmistanut jo lähes 40 vuoden ajan kustannustehokkaasti ja joustavasti erilaisia sähkömekaanisia järjestelmiä ja kokoonpanoja meriteollisuuden ja raideliikenteen tuoteperheisiin sekä valmistavan teollisuuden ja voimalaitosten kokoonpanotarpeisiin. Yritys toimittaa edistyneitä kokonaisratkaisuja suunnittelusta tuotekehitykseen, testaukseen ja elinkaaripalveluihin tai vain osia kokonaisuudesta asiakkaan tarpeen mukaan. 


Promeco muodostuu kolmesta yrityksestä ja neljästä tuotantoyksiköstä, joista kolme sijaitsee Suomessa ja yksi Puolassa. Asiakkaina on kansainvälisiä toimijoita kuten ABB, Bombardier, Kalmar,  Rolls-Royce, Siemens ja Wärtsilä.

Alumiiniosaamisestaan tunnetun yhtiön valttina on kitkahitsaus, jolla saadaan aikaan äärimmäisen kestävää, tarkkaa ja lujaa jälkeä.

– Kun alumiinilevyt sulatetaan kitkan avulla yhteen ilman väliainetta, tuloksena on täysin sileää jälkeä, joka täyttää korkeimmatkin pinnanlaatu- ja lujuusvaatimukset. Siksi valmistamiamme alumiinikoteloita menee paljon mm. sähkömekaanisiin kokoonpanoihin, kertoo toimitusjohtaja Kari Granfors.


“Pitkä kokemuksemme ansiosta voimme neuvoa asiakkaitamme heidän standardien mukaisten ratkaisujensa tuottamisessa.”


Yhtiö tekee asennuksia ja kokoonpanoja monille toimialoille globaalisti. Promecon asentajat ovat päivittäneet mm. Bahamalla risteilyalusten moottoreiden eriste- ja suojaratkaisuja vastaamaan merenkulun tiukkoja turvallisuusvaatimuksia. Yhtiö tuottaa myös erilaisia runkorakenteita sekä junien sisätilojen kalusteratkaisuja.

 

– Meillä on erittäin laaja kokemus erilaisista sähkö-mekaanisista kokoonpanoista, kuten sähkökeskuksista, hisseistä, kelauskoneista, ohjauspaneeleista sekä öljytankeista, myyntijohtaja Marica Kilponen sanoo.

– Vuosikymmenien mittisen kokemuksemme ja erikoisosaamisemme ansiosta voimme ehdottaa asiakkaillemme heidän toimialansa standardien mukaisia ratkaisuja. German Railway Authorities (EBA) on myöntänyt meille erityissertifikaatit CL1 standardin vaatimusten mukaisten raideliikenteen uusien komponenttien ja osien hitsaukselle. Lisäksi saamme tehdä standardinmukaisia liimausliitoksia.

 www.promeco.fi


 

Promeco

Promeco Group • Liikevaihto noin 60 M€ • Henkilöstöä 480 • Erikoistunut sähköteknisten ja mekaanisten laitteistojen suunnitteluun ja kokoonpanoon mm. meri- ja valmistavalle teollisuudelle, raideliikenteelle ja voimalaitoksille. • Välillisen viennin osuus liikevaihdosta noin 90 prosenttia • Yhteystiedot: Promeco Group Oy, Mettälänkatu 91, 38700 Kankaanpää, Tel: +358 207 595 200
Yrityksen verkkosivut