Festivaalipuistossa tanssitaan Ikaalisissa.

Kuluttajalle

Sata-Häme Soi Ikaalisissa

01.06.2016

Harmonikkamusiikin rakastajat kokoontuvat Ikaalisiin 5.-10.7., kun Sata-Häme Soi -festivaalin sekä perinteinen että nykyajan harmonikkamusiikki täyttää konserttisalit ja esiintymislavat. Erityiskunnian tänä vuonna saavat kaksi harmonikan mestaria Lasse Pihlajamaa sekä Onni Laihanen, joiden syntymästä on kulunut 100 vuotta.

Festivaalin alkuaikojen taiteellisen johtajan, musiikkineuvos Pihlajamaan jättämää ainutlaatuista musiikkiperintöä säveltäjänä, pedagogina ja soitinrakentajana kunnioitetaan konsertilla, jossa esiintyvät eturivin harmonikansoittajat sekä Lassen työtoveri vuosien takaa, legendaarinen Paula Koivuniemi.

Nelinkertaisen harmonikansoiton Suomen mestarin, säveltäjä Onni Laihasen tunnetuksi tekemiä sävelmiä tulkitsee Seminola-orkesteri.

Festivaaliviikon yli 30 tapahtumaan tuovat väriä sekä kotimaiset että ulkomaiset taiteilijat ja sadat harrastajat ympäri Suomea. Nuoren polven maailman huippuja ja ranskalaisen jazzin terävintä kärkeä edustavat harmonikansoittaja Vincent Peirani ja saksofonisti Emile Parisien. Perinteisen Valkea Ruusu –konsertin tähdittävät Suomen johtava ja kansainvälisesti menestynyt tango-orkesteri Guardia Nueva solisteinaan musiikin kameleontti Laura Voutilainen ja tenori Tero Harjunniemi. Jorma Uotisen uusi draamakonsertti puolestaan vie kuulijat Pariisin taivaan alle Edith Piafin ja Jacques Brelin tunnelmiin.

Sata Häme Soi -tapahtumiin osallistuu vuosittain yli 30 000 kävijää. Monipuolisten konserttien lisäksi vapaapääsyistä ohjelmaa on kahdella puiston lavalla joka päivä klo 12-18 sekä keskiviikko- ja torstai-iltana. Lisäksi festivaalipuistossa tanssitaan keskiviikosta lauantaihin sekä päivällä että illalla. Myös perinteiset Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kilpailut järjestetään viikon aikana. Teksti: Maija-Liisa Saksa