Jalkojen virheasennoista kärsii jopa 45–50 % suomalaisista. Alaraajojen virheasennoista johtuvia ongelmia ovat mm. vaivasenluut, kantakalvon tulehdukset, akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella.

Kuluttajalle

Stop jalkojen kolotukselle!

01.09.2016

Kärsitkö kivistävistä jaloista kotona, lenkkipolulla, jumppatunnilla tai seisomatyössä? Oletko luopunut kivun vuoksi korkkareiden käytöstä? Älä turhaan sinnittele vaivojen kanssa, sillä apu löytyy läheltä!


Otamme päivittäin tuhansia askeleita ja olemme suurimman osan valveillaoloajasta jalkojen päällä. Ei siis ihme, että lähes puolet suomalaisista kärsii erilaisista alaraajojen vaivoista.


Väsyneet ja särkevät jalat?

Auronin fysioterapeutti Daniel Selin kertoo, että kipu ja liikerajoitukset ovat tyypillisimpiä alaraajojen vaivoja. - Kipu ilmenee useimmiten rasituskipuna lonkan, polven ja nilkan seudulla. Myös jalkojen väsyminen päivän mittaan ja aamujäykkyys ovat monelle tuttuja vaivoja. Hyvä uutinen on se, että väsyminen ja jalkojen särky kertovat siitä, että mitään dramaattista ei ole vielä ehtinyt tapahtua.


"Jalkojen väsyminen ja aamujäykkyys
ovat monelle tuttuja vaivoja."


Ethän sinnittele liian pitkään!

Jalkojen kivun ja vaivojen kanssa ei kannata sinnitellä liian pitkään.  - Fysioterapeutin pakeille kannattaa aina hakeutua riittävän ajoissa, sillä näin tuloksia saadaan huomattavasti nopeammin. Alaraajafysioterapian tavoitteena on aina kivuton arki!


Kipu löytää uuden paikan

Sinnitellessä keho löytää myös hyvin nopeasti keinot välttää kipua. – Se tarkoittaa, että alamme välttää sellaisia liikkeitä ja asentoja, jotka aiheuttavat kipua. Keho oppii uudet liikemallit, jolloin syntyy virheasentoja ja kuormitus siirtyykin kehossa muualle - kuten kipukin.


Juoksetko oikein?

Keväällä ja alkukesästä fysioterapeutin vastaanotto täyttyy juoksijoista. – Pitkän talven jälkeen moni lähtee kevätauringossa täysillä liikkeelle. Näin jaksetaan juosta muutama kuukausi, kunnes ilmenee ongelmia kehon ylikuormituksen ja kipujen vuoksi. Aika moni myös ajattelee, että kun juoksee, kehossa kehittyy automaattisesti kaikki tarvittava. Se ei kaikilla pidä paikkansa, jolloin on syytä huolehtia myös riittävästä oheisharjoittelusta sekä siitä, että malttaa aloittaa juoksun riittävän hitaasti ja rakentaa vähitellen kehon kuormituskestävyyttä. Jos juoksusykli ei toimi oikein, johtaa se usein kuormitushuippujen syntyyn, joka voi ilmetä kipuna eri kehon osissa. Tähän saa neuvoja ja apua fysioterapeutilta, Selin muistuttaa.


Vaivojen perimmäinen syy selville

Miten alaraajafysioterapia sitten käytännössä toimii? Jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti tekee ensin alaraajatutkimuksen, jolla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki, lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Alaraajojen hoito-ohjelma voi sisältää manuaalista käsittelyä, kivunhoitoja sekä yksilöllisen kuntoutus- ja seurantaohjelman. Hoitoon liittyy myös aina kotiharjoitteita. - Olipa ongelmana juoksu, kävely tai seisomatyö, aloitetaan hoito liikkeen analysoinnilla eli tutkitaan tilanne, jossa oireet ilmenevät ja pyritään löytämään niiden perimmäinen syy. Lääkitys on hyvä oireiden lievittäjä, mutta se ei suinkaan ratkaise niiden aiheuttajaa, Selin muistuttaa.


"Fysioterapian tavoitteena
on löytää oireiden aiheuttaja." 


Pohjalliset toimivat harjoittelun tukena

Alaraaja-analyysin perusteella fysioterapeutti voi muotoilla asiakkaalle myös hänen tarpeisiinsa tehdyt tukipohjalliset. - Pohjalliset voivat korjata ja parantaa lihasten toimintakykyä ja niistä on apua harjoittelun tukena, Selin toteaa. Teksti: Mia Heiskanen

etsi_lahina_auron_ja_varaa_aika

Tarjous on voimassa 1.9.–30.9.2016 ja koskee uusia varauksia. Tarjousta ei voi yhdistää muihin etuihin.

Lisätietoja Auron Fysioterapeuteista antaa:
Nina Punakivi
Asiakkuusjohtaja

puh. 050 3514453


Video: Auron Fysioterapeutit - Vinkki väsyneille jaloille

vasyneetjalat

 Video:  Auron Fysioterapeutit - Varvasjumppa

varvasjumppa

Video:  Auron Fysioterapeutit - Nilkan tukeminen kinesioteipillä

nilkan tukeminen

Auron

Auron Fysioterapeutit on valtakunnallinen ketju, jolla on yli sata toimipistettä. Auron tavoittaa 95 % suomalaisista. Auronin palveluihin kuuluu mm. OMT fysioterapiaa, neurologista sekä tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaa, kuntoutusta, akupuntiota sekä paljon muuta kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää hoitomuotoa. Lue lisää Auronin palveluista: www.auron.fi/palvelut
Yrityksen verkkosivut