Bisnes

Suomalaiset ovat maailman parhaita juomapakkausten kierrättäjiä

14.10.2016
Suomalaiset ovat esimerkillisen ahkeria juoma-pakkausten kierrättäjiä. Viime vuonna kiertoon palautui 1,7 miljardia juomapakkausta.


Suomen Palautuspakkaus Oy:n hallinnoima pantillisten juomapakkausten kierrätysjärjestelmä on hyvin kattava järjestelmä, joka mahdollistaa alumiinitölkkien, muovi- ja lasipullojen palauttamisen samaan palautuspisteeseen. 

 – Kattavuus on tärkeää, sillä silloin saavutetaan hyviä tuloksia, johtaja Tommi Vihavainen Palpasta toteaa. Palpa on voittoa tavoittelematon yritys, jonka tehtävänä on huolehtia pantillisten juomapakkausten kierrätyksestä Suomessa. Palpan omistavat panimot ja kaupan keskusliikkeet. 

 – Suomeen on onnistuttu luomaan yhteinen kaikille avoin juomapakkausten palautusjärjestelmä, joka palvelee eri toimijoiden tarpeita ja tavoitteita. Sekin on asia, josta voimme suomalaisina olla ylpeitä. 


 Juomapakkausten kierrättäminen on maan tapa 

Juomapakkausten kierrättämisestä on muodostunut suomalaisille maan tapa. 

 – Suomalaiset toimivat maailman mittakaavassa todella esimerkillisesti ja fiksusti, sillä toimivasta järjestelmästä huolimatta juomapakkausten kierrättäminenkin on vapaaehtoista. Palpan teettämän tutkimuksen mukaan tärkein syy juomapakkausten palauttamiseen on niistä maksettava pantti, mutta myös ympäristösyyt ovat lähes yhtä tärkeitä. Kyselytutkimuksessa peräti 96 % kertoi, että omassa kotitaloudessa kierrätetään kaikki tai lähes kaikki pantilliset juomapakkaukset. Suomalaisten palautusaste onkin kansainvälisessä vertailussa maailman huippua ja viime vuonna kiertoon palautui peräti 1,7 miljardia juomapakkausta. Tästä on hyvä jatkaa, Vihavainen kiittelee.


www.palpa.fi

Palpa

Suomen Palautuspakkaus Oy eli PALPA on juomapakkausten palautusjärjestelmien ylläpitäjä.
Yrityksen verkkosivut