Bisnes

Suomesta odotettu premium-kateruuvi premium-kattopelleille

21.04.2017

Suomessa kehitetty PUR-pinnoitettu teräskattopelti on osoittanut erinomaisen kestävyytensä talojen katoilla C4-ilmastorasitusluokassa. Tämän premium-pinnoitteen isä, suomalainen diplomi-insinööri Jorma Kinnunen on nyt kehittänyt myös pellin kiinnittämiseen yhtä kestävän premium-ruuvin. Hänen ansiostaan ruostuvien kiinnitysruuvien ongelmat voidaan nyt siirtää historiaan.


Suomalainen korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen oivalsi jo 90-luvulla, että yksikerrosmaalaus sinkityn teräksen pinnalla ei anna riittävää säänkestoa ja toivottua pitkää ikää terästuotteille ulkokäytössä. Premium-pinnoitteessa on aina oltava kolme kerrosta sinkin päällä; esikäsittely, pohjamaali ja pintamaali. Näin muodostuva, yhteensä 50 mikronia paksu polyuretaanipinnoite (PUR) antaa premium-pellille sen pitkän iän ja luotettavat takuut.

Laadukkaiden premium-peltien kiinnitykseen ei ole aikaisemmin ollut saatavissa yhtä kestävää kiinnitysruuvia. Peltejä kiinnitetään edelleenkin kateruuveilla, joissa on sinkin päällä vain yksi ohut pintamaalikerros ilman esikäsittelyä ja jotka siksi ovat vain sisäkäyttöön kelpaavia (C1; EN 12944-2). Näiden ruuvien pellin yläpuoliset osat ruostuvat katolla huomattavasti nopeammin kuin kattopelti ja lyhentävät siten koko katon elinkaarta.


Patentoitu kolmikerrospinnoite tekee ruuvista kestävän

Suomalainen Kingi Oy on kehittänyt yhdessä Jorma Kinnusen kanssa ensimmäisen todellisen premium-kateruuvin. KINGI® kateruuvin patentoitu Durabl3™ -kolmikerrospinnoite vastaa kiinnitettävän kattopellin pinnoitusjärjestelmää. Näin kateruuvi kestää katolla vähintään yhtä hyvin kuin premium-kattopelti, jota useiden maiden rakentamismääräykset edellyttävät. The coating system of the KINGI® screws is made in accordance with the DIN 55634–standard, and it meets the demands of corrosion class C4 (EN 12944-2).


Testatusti yhtä hyvä kuin premium-pelti

KINGI® kateruuvin säänkestävyys on testattu korroosiotesteissä puolueettomassa tutkimuslaitoksessa, Hamk:n Ohutlevykeskuksessa Suomessa. Vertailun vuoksi testiin otettiin mukaan Suomen markkinoilla olevia ja kansainvälisessä myynnissä olevia kateruuveja, jotka kaikki olivat yksikerrosmaalattuja. Koeruuvit kiinnitettiin normaalia kattoasennusta (1:5 -kaltevuus) jäljitellen PUR-pinnoitetun premium-pellin läpi puuruoteeseen. PUR-pinnoitteen aiemmat korroosiotestit ja sen kestävyys ulkona tunnetaan hyvin, joten se kestämisestä testissä voitiin arvioida myös ruuvien pitkäaikaiskestävyyttä. Testit osoittivat selvästi, että KINGI® kateruuvi kestää vähintään yhtä hyvin kuin PUR-pinnoitettu premium-pelti, toisin kuin yksikerrosmaalatut kateruuvit, jotka kaikki ruostuivat pilalle jo ennen testin päättymistä.

Nopeampaa asennusta ilman reklamaatioita

KINGI® kateruuvin mallisuojattu kanta on tavallista korkeampi, jolloin se pysyy asennustyökalussa tukevasti ja varmistaa asennuksen täsmällisyyden. Ruuvissa on patentoitu FastFX™ pikakärki, jossa on kolme ylivoimaista ominaisuutta: 1. Ruuvin kärki pysyy asennuksessa halutussa kohdassa, eikä vinossakaan asennuskulmassa lähde luistamaan ja naarmuttamaan peltiä. 2. Kärki porautuu pellin läpi pikavauhtia, testeissä jopa viisi kertaa tavallista ruuvia nopeammin. 3. Kärki ei tee lastua pellin pinnalle tavallisten piikki- ja porakärkiruuvien tapaan. Ei enää ruostetta ruuvin ympärillä eikä kengän pohjaan tarttuvia ja pellin maalipintaa vioittavia metallipartikkeleita. Ei enää reklamaatioita huonon asennuksen vuoksi, vaan kerralla nopea ja siisti asennus, joka varmistaa myös premium-kattopellin takuun säilymisen.


Premium-laatua kattojen kiinnitykseen Suomesta

Jorma Kinnusen pitkä haave säätä hyvin kestävien peltien säätä hyvin kestävästä kiinnityksestä on nyt toteutunut. Hänen kehittämänsä patentoitu kolmikerrospinnoite ja KINGI® kateruuvin muut innovatiiviset ominaisuudet takaavat sen, että katon kiinnityskin on yhtä premium kuin premium-kattopelti. KINGI® kateruuvit valmistetaan Suomessa sertifioidun ISO 9001 -laatujärjestelmän mukaisesti. Ruuvien kestävyydelle valmistaja antaa myös kattavat takuut; 20 vuotta ruostumattomuudelle, 30 vuotta vuotamattomuudelle ja 50 vuotta poikkirusotumattomuudelle.

Lisätietoa www.kingi.fi, kingi@kingi.fi ja puhelimella + 358 400 154 888.

Kingi Oy

Kingi Oy on korroosiokestävien rakennustuotteiden suomalainen innovaattori.
Yrityksen verkkosivut