Puutarhatyöt ovat pariskunnan sydäntä lähellä. Kuvaan pääsi poseeraamaan myös Anjan siskon Jytky-koira, joka käy silloin tällöin kyläilemässä.

Kuluttajalle

Syy sisäilman tunkkaisuuteen löytyikin katolta

19.06.2018

Laakeassa satakuntalaismaisemassa, Kankaanpään rauhallisella omakotialueella, asuu eläkeläispariskunta Anja ja Heikki Hautala. Heidän kotinsa on -85 valmistunut valkotiilinen omakotitalo. Siellä vehreän puutarhan keskellä vietetään leppoisaa, omannäköistä elämää, jota rytmittävät sopivassa suhteessa harrastukset ja satunnaisesti työrintamalla tehtävät rupeamat. Vielä reilu vuosi sitten tässä idyllissä oli yksi pieni murhe, nimittäin tunkkainen haju, joka leijui pikkueteiseen varsinkin syksyisin.


Kankaanpäässä tuntuu elämä soljuvan sujuvasti. Heikki on tehnyt pitkän työuran kenkien parissa myyden niitä oman yrityksen kautta kauppoihin ja tavarataloihin. Tuttu työ on niin lähellä Heikin sydäntä, ettei hän ole vieläkään malttanut kokonaan laittaa rukkasia naulaan – ja kenkiä hyllyyn – vaan tekee edelleen ”pientä keikkaa”. Se tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Anja-vaimo taas on kädentaitaja. Lapsien lennettyä pesästä Anja opiskeli taidehistoriaa sekä hankki artenomin ja opettajan koulutuksen ja ryhtyi käsityöopettajaksi. Ja vieläkin näille taidoille riittää kysyntää. 


Vesivek – oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Hyvin on pariskunnan rakennuttama koti asukkaitaan palvellut. Mutta pienenä harmituksena oli se outo haju, jonka syytä etsittiin eri paikoista. Lattiaa avattiin mahdollisten kosteusvaurioiden varalta, ja Heikki kaivoi maata myös ulkona talon juuresta. Mitään ei löytynyt, hajun syy jäi auki.

Elokuussa 2017 Hautaloiden ovikello soi. Oven takana seisoivat Vesivekin myyjät Nicklas Kirvesmäki ja Juha Leino. He kiersivät aluetta selvitelläkseen omakotiasujien mahdollisia kattoremonttitarpeita.

– Kun Nicklas kertoi millä asialla oli, vastasin, että meillä on kyllä kattoasiat kunnossa. Mielellään kuitenkin jatkoin keskustelua, koska miesten asiallisuudesta sekä puheista jotenkin kuulsi, että nämä ovat luotettavia ammattilaisia, Heikki tuumaa.

Miehet olivat jo lähtöä tekemässä, kun Juha vielä kysyi, onko ollut muita ongelmia talon kanssa. Siinä vaiheessa puheeksi tuli haju, jota oli tutkittu jo pitkään syytä löytämättä. 

– Puhe tunkkaisesta sisäilmasta kuulosti huolestuttavalta. Kysyin, onko katolla aluskatetta, koska talon rakentamisaikaan ne eivät olleet pakollisia. Heikki ei ollut asiasta varma, joten sovimme, että käyn saman tien tarkastamassa, Nicklas kertoo.

Selvisi, ettei aluskatetta ollut ja välikatolta löytyi aluskatteen ja tuulettuvuuden puutteesta johtuva kondenssiveden aiheuttama ongelma: eristeisiin oli tippunut vesipisaroita ja siitä ilmeisesti aiheutui hajua, joka kulkeutui pikkueteiseen. Katon tarkastuksessa löytyi muutakin korjattavaa, muutama reikä ja pintakin hilseili paikoitellen. 


Marjastusreissun aikana uusi katto 

Kun Hautaloille selvisi, ettei katolla ollutkaan kaikki hyvin, remontti alkoi luonnollisesti kiinnostaa. He saivat paikan päällä tarjouksen kattoremontista, jossa käytettäisiin tuplatuuletusrakennetta. Yhdessä käytiin tarkkaan läpi, mitä remontti sisältäisi ja millä hinnalla. 

– Emme olleet varautuneet kattoremonttiin, joten kyllähän kustannuspuoli ensin mietitytti. Mutta onhan katon kunnolla niin iso merkitys koko talolle, ettei väärissä paikoissa kannata säästää. Sitä paitsi kotitalousvähennyksen ansiosta hinta laski mukavasti, toteaa Heikki.

– Sovittiin, että remontti tehdään parin viikon päästä, ja että Vesivekiltä soitetaan vielä paria päivää ennen, että sopiiko tulla. Sopihan se, ja aamupäivällä ajoi nosturi pihaan. Päätimme Anjan kanssa lähteä alta pois marjametsään. Kun viiden maissa palattiin, talo oli saanut upouuden katon. Toinen porukka kävi vielä asentamassa rännit, ja kahdessa päivässä kaikki oli valmista.


Vesivek-kotimyynti on asiallista ja hyvää palvelua 

Hautaloitten elämä kuulostaa aktiiviselta. Marjastus, sienestys sekä metsätyöt omalla pienellä metsäpalstalla pitävät vireyttä yllä. Heikki kyllä myöntää, että askel painaa paikoitellen ja lumi- ja pihatyöt tuntuvat jo kropassa. Näköpiirissä ei kuitenkaan vielä ole muuttoa helpompaan asumismuotoon. Niin rakas on oma piha ja rauha, sekä tuttuine rutiineineen soljuva omakotielämä. 

– Onhan tässä omakotitalossa omat hommansa ja pientä remonttia pukkaa aika ajoin. Ovella käy monenlaista remontintarjoajaa, ei se meitä haittaa, työtänsähän he vain tekevät. Nämä Vesivekin miehet olivat jotenkin niin asiallisia, että luottamus heihin syntyi heti, Heikki tuumaa. 

Kattoremontti tuli Hautaloille hieman puun takaa. Nicklas muistuttaakin, että vaikka katto päällepäin näyttäisi toimivalta, saattaa välikatolla piillä ongelmia, jotka pitkittyessään aiheuttavat kosteus- ja homevaurioita. Tämä riski on varsinkin vanhemmissa asuinrakennuksissa, joissa aluskate ja tuulettuvuus ovat usein puutteellisia.

– Eipä tuonne katolle itse tule kiipeiltyä, hyvä että siellä piilevät ongelmat tulivat esille. Vesivekin miehet ottivat paljon valokuvia katoltamme, jotta pystyimme itse toteamaan tilanteen, toteaa Heikki.

Nyt kun katto on kunnossa, voi olla rauhallisin mielin. Vesivekin miehistä ja toiminnasta Heikillä on lyhyt ja ytimekäs arvio: 

– Täyden kympin arvoinen suoritus.


…………………

Hämeen Laaturemontti Oy muutti nimensä Vesivek Oy:ksi, joten nyt saman katon alta saa sekä kattoremontit että sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet. Vesivek tekee vuosittain yli 5000 kattoremonttia sekä 15 000 ränniremonttia ollen markkinajohtaja alallaan.

Kannattaa muistaa, että vaikka katto päällepäin näyttäisi toimivalta, saattaa välikatolla piillä ongelmia, jotka pitkittyessään aiheuttavat kosteus- ja homevaurioita. Jos katon kunto mietityttää, kannattaa pyytää Vesivekin ammattilainen paikalle tekemään ilmainen kuntoarvio.

www.vesivek.fi/kuntoarvio

Vesivek

Kattoremontit sekä rännit asennettuna ympäri Suomen helposti ja laadukkaasti, 100% kotimaisella toimitusketjulla.
Yrityksen verkkosivut