Juha Keski-Karhu (oik.), Matti Palosaari ja Risto Kinnunen välittävät salkunhoitoasiakkailleen tietoa spot- ja johdannaismarkkinoista, ilmiöistä muutosten takana, hintaennusteita ja toimintasuosituksia.

Bisnes

Tehokkaat salkunhoitajat hallitsevat sähkömarkkinoiden riskit

02.12.2016

Sähköpörssin hintavaihtelut voivat olla erittäin suuria. Savon Voima Salkunhallinta Oy tuntee toimialan, hallitsee sähkön ostotavat ja riskit sekä luotaa laajasti toimintaympäristöä ja markkinoita asiakkaidensa parhaaksi.


Sähkön pörssihintaan vaikuttaa monta tekijää säätilasta EU:n tukijärjestelmän toimintaan. Oman lisänsä tuo markkinapsykologia, kuten muuhunkin pörssikauppaan.

Savon Voima Salkunhallinta Oy on tarjonnut yrityksille ja yhteisöille sähkösalkunhoidon palveluja jo noin 15 vuotta. Laajat, asiakaskohtaiset palvelut perustuvat parhaisiin sähkömarkkina-analyyseihin, vahvaan osaamiseen ja pitkäaikaiseen kokemukseen. Yrityksellä on Finanssivalvonnan toimilupa.

 

Kumppanuus kunniaan

– Strateginen suunnittelu ja toteutus sekä tiivis yhteydenpito asiakkaaseen on syvällistä kumppanuustoimintaa. Tarjoamme aktiivista seurantaa, hyviä analyysityökaluja ja toimialatuntemusta, Savon Voima Salkunhallinta Oy:n toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu sanoo.

Asiakkaina on pörssiyhtiöitä, kuten Olvi, Ponsse ja SSAB, mutta myös noita pienempiä yrityksiä ja pk-yritysryhmiä. Suojausmenetelmät riippuvat kunkin asiakkaan liiketoiminnasta, onhan vaikkapa vihanneskasvattajalla erilaiset tarpeet kuin prosessiteollisuudella.

– Yrityksen tai yhteisön, jonka vuotuinen sähkönkäyttö on vähintään 100–300 megawattituntia, kannattaa ehdottomasti harkita salkunhallintapalveluja, salkunhoitaja Risto Kinnunen esittelee.

Konsultoivan salkunhoidon suositusten perusteella asiakas tekee omat ratkaisunsa. Täyden palvelun salkunhoidossa salkunhoitaja toteuttaa asiakkaan kanssa yhdessä sovittua hankintastrategiaa ja käy aktiivisesti sähkökauppaa.

 

Trendit huomioon

Sähkösalkun hoitaminen on haasteellista, sillä toimintaympäristö muuttuu koko ajan ja poliittiset riskit ovat kasvaneet. Myös asiakkaan tuotannonvaihtelut vaikuttavat salkunhoitoon.

Salkunhoitaja Matti Palosaari sanoo, että koko ajan on oltava hereillä, sillä trendit on havaittava ja ne on otettava huomioon.

– Asiakkaidemme pitää tietää oman toimintansa riskit, joten sähkön hinta ja sen kehitys ovat merkittäviä asioita myös investointeja suunniteltaessa.

www.savonvoima.fi

Savon voima

Savon Voima on energian ja informaation innovatiivinen yhdistäjä, joka tuottaa sähkö-, kaukolämpö- ja salkunhallintapalveluja.
Yrityksen verkkosivut