ICON Kiinteistörahastot Oy hallinnoi Suurpellon keskuskorttelihanketta (ICON Plaza), jonne valmistuu neljän asuinkerrostalon kokonaisuus.

Bisnes

Uudenlaista ajattelua rakentamiseen

08.10.2016

Vuonna 2010 perustettu ICON Kiinteistörahastot vie perinteistä kerrostalorakentamista rohkeasti ekologisempaan ja älykkäämpään suuntaan. Tavoitteena on rakentaa huomispäivän asuntoja nyt.

Vuonna 2010 perustettu ICON Kiinteistörahastot Oy on yksi Suomen tuottavimmista kiinteistösijoitusrahastoista, jonka ohjaksissa toimivilla Markus Havulehdolla ja Teemu Nuutiselta ei puutu rohkeutta tai visioita. 

– Rakennamme ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita kiinteistöjä, parempaa huomista ja käsinkosketeltavaa tuottoa. Energiatehokkuus on lähellä sydäntämme, ja se korostuu tulevaisuudessa entisestään, Havulehto tiivistää.

ICON sijoittaa etenkin pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin. 

– Pääkaupunkiseudulla asuu tällä hetkellä noin 1,4 miljoonaa ihmistä, ja arvioiden mukaan vuoteen 2050 mennessä luku on jo yli 2 miljoonaa, Nuutinen kertoo.

Ajatusmaailman taustalla on siis globaali kaupungistumisen trendi. 

– On ennustettu, että seuraavan 40 vuoden aikana maailmassa tullaan rakentamaan yhtä paljon kuin koko ihmiskunnan elinaikana tähän mennessä, Havulehto komppaa.


Digitalisaation mahdollisuudet käyttöön

Millaisia kiinteistöjä tulevaisuudessa sitten tarvitaan? ICON uskoo vahvasti ekologisuuteen. 

– Visiomme on, että rakennamme tulevaisuudessa omavaraisia kerrostaloja, jotka tuottavat energian itse. Haluamme olla myös sunnannäyttäjä digitalisaation mahdollisuuksien ja innovaatioiden hyödyntämisessä, koska koemme, että tällä alueella rakentamisessa ollaan vielä huimasti muita toimialoja jäljessä. Digitalisaatio mahdollistaa esimerkiksi tehokkaan mittaroinnin, jonka avulla kaikki asiakkaan käyttämät hyödykkeet voidaan mitata huoneistokohtaisesti lämmitystä myöten, Havulehto kertoo.

Uutta ajattelua halutaan tuoda myös rakentamisen ratkaisuihin. 

– Miksi pienimmissäkin asunnoissa on oltava sauna nipistämässä neliöitä kun katolla voi olla ulkopuolisen yrittäjän pyörittämä saunamaailma, jonka voi varata älytunnisteella ja maksaa käytön mukaan? Kotiovenkin voi avata älyavaimella, jonka katoaminen ei tarkoita lukitusjärjestelmän uusimista. Pieniä asioita, joilla on loppupeleissä iso merkitys, Nuutinen heittää.


Tulevaisuus konkretisoituu Suurpellossa

Moni näistä ajatuksista konkretisoituu tulevien vuosien aikana Espoon Suurpellossa. ICON Kiinteistörahastot Oy hallinnoi Suurpellon keskuskorttelihanketta (ICON Plaza), jonne valmistuu neljän asuinkerrostalon kokonaisuus.


Teksti: Mia Heiskanen


Kiinteistösijoitukselle 8% korko vakuudella!

Haluatko sijoittaa tulevaisuuden rakentamiseen?  Pääset mukaan jo 1000 euron minimisijoituksella.

Sijoitettavat varat kohdistuvat Espoon Suurpeltoon rakentuvan ICON East Plaza kohteen rahoittamiseen.

•     Minimisijoitus: 1000 €

•     Korko: 8 % vuosi

•     Sijoitusaika: 3,5 vuotta

•     Kulut: 1 % merkintäpalkkio

•     Vakuus: As Oy ICON East Plaza asuinhuoneistot


Tee sijoitus vaikka heti osoitteessa www.iconbond.fi. Voit tehdä sijoituksen ilman merkintäpalkkiota, kun teet merkinnän kampanjakoodilla BlueWings

ICON Kiinteistörahastot

ICON Kiinteistorahastot rakentaa ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita kiinteistöjä, jotka ovat arkkitehtuurisesti kauniita, joissa on miellyttävä asua ja jotka ovat mukavia käyttää.
Yrityksen verkkosivut