Kuluttajalle

Vaivatonta ja tyylikästä veden täsmäkäyttöä

18.02.2016

Veden ja energian säästäminen kodissa on nyt entistä vaivattomampaa. Kotimainen hanavalmistaja Oras Oy on lisännyt vahvaan vesikalusteosaamiseensa älyteknologiaa ja tuloksena on aiempaa helpompaa ja mukavampaa veden täsmäkäyttöä.


Jokainen lämmin vesilitra, joka valuu hanasta hukkaan merkitsee turhia euroja energia- ja vesilaskussa. Julkisissa tiloissa veden hukkajuoksutuksen vähentämiseen on panostettu jo kauan kosketusvapailla hanoilla. Nyt samaa vaivattomuutta on saatavissa myös koteihin. Turvallisuutta lisäävät puolestaan älykkäät venttiilit.

– Julkisissa tiloissa käytettävä teknologia ei ole ollut suoraan sovellettavissa kotitalouksiin, sillä kodin yhdessä vesipisteessä on monenlaista käyttöä, ei pelkästään käsien pesua, toteaa maajohtaja Marko Sundholm. Hän nostaa uuden teknologian hyödyntämisestä esimerkiksi Optiman keittiöhanan 2727F:n, jossa on mm. kosketusvapaa toiminto, lämpötilanäyttö ja älykäs automaattisesti sulkeutuva pesukoneventtiili. Näin vesivahinkoriski minimoituu. Kosketusvapaa toiminto puolestaan helpottaa keittiön arkea, sillä siellä käsiä pestään usein.


Langattomia vesihanoja

Langaton ohjaus on tullut myös vesihanoihin. Pesukoneiden venttiilit ovat perinteisesti olleet vesihanan yhteydessä, joskus hankalastikin saavutettavissa. Langattomasti toimivat tuotteet tekevät sekä käsienpesuhanan että astian- tai pyykinpesukoneen venttiilin aukaisemisen vaivattomaksi, sillä avausnappi voidaan sijoittaa vapaasti haluttuun paikkaan.

– Tällaiset pienet, mutta tärkeät arjen askareita helpottavat asiat mahdollistavat yhä useamman selviytymisen omassa kodissaan entistä pidempään, korostaa Sundholm.

Esteettömyysvaatimukset aiheuttavat usein sen, että pesualtaan ja samalla käsisuihkun säätö on usein kaukana wc-istuimesta. Tämä hankaloittaa käsisuihkun käyttöä. Ongelma on usein ratkaistu kokonaan erillisellä vesikalusteella, mikä nostaa kustannuksia. Oraksen ratkaisu ongelmaan on Smart Bidetta, etäkäytettävä käsisuihku, joka toimii suoraan käsisuihkun painikkeesta. Kun käsisuihkun ottaa kiinnikkeestä, vesi alkaa virrata hanasta. Käytön jälkeen hana sulkeutuu automaattisesti. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa


70-vuotias suomalainen perhe­yritys

• Oras Groupin liikevaihto on n. 260 miljoonaa euroa.
• Kaksi vahvaa hanabrändiä: Oras ja Hansa.
• Euroopassa neljä tuotantolaitosta, myynti- ja huolto-organisaatiot 20 maassa.
• Osti kaksi vuotta sitten itsensä kokoisen Hansa Metallwerke AG:n.

Oras Oy

Perustamisestaan vuonna 1945 lähtien Oras on ollut hana- ja suihkuvalmistuksen edelläkävijä keskittyen tuotteiden käyttäjäystävällisyyteen, veden ja energian säästöön, turvallisuuteen ja designiin. Yhteistyömme italialaisen designyritys Alessin kanssa on synnyttänyt lukuisia hana-innovaatioita keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Oras on kosketusvapaiden ja älyhanojen markkinajohtaja.
Yrityksen verkkosivut