Terrafamella työskentelee monien eri alojen ammattilaisia.

Bisnes

Vastuullista metallintuotantoa

13.02.2018

Vastuullisuus on monimetalliyhtiö Terrafame Oy:lle tärkeä kilpailuetu kovilla kansainvälisillä metallimarkkinoilla. Yhtiön käyttämän bioliuotusprosessin CO2-päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisessä metallinvalmistuksessa, ja tämä kiinnostaa erityisesti akkuteollisuutta.


Suunnittelemme parhaillaan investointia akkukemikaalitehtaaseen. Olemme suuntaamassa nikkeli-koboltin tuotantoamme sähköajoneuvojen akkuihin, selvittää toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen

Vuonna 2015 toimintansa aloittanut Terrafame on panostanut voimakkaasti myös työsuojeluun, ja koko henkilökunta on sitoutunut toimintakulttuurin kehittämiseen. Tuloksista näkyy, miten työtapaturmataajuus eli poissaoloon johtaneiden tapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohti on laskenut kahden vuoden takaisesta yli 30:n tasosta nykyiseen 3,5:een.

Kaivostoiminnan ympäristöturvallisuuden hallinnassa erityisen tärkeitä asioita ovat alueen vesimäärät ja purkuvesien laatu. Kun tuotantoprosessi kokonaisuutena on saatu toimimaan hyvin, myös vesitilanne on vakiintunut hyvälle tasolle. 

– Uuden keskusvedenpuhdistamon avulla olemme tehostaneet vedenpuhdistusprosessia kokonaisuutena. Olemme myös pystyneet alittamaan purkuveden lupaehtojen vuosikiintiöt, kertoo Lukkaroinen.

Teksti: Maija-Liisa Saksa


Lisätietoa: www.terrafame.fi

Terrafame

Terrafame on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta.
Yrityksen verkkosivut