Bisnes

Vastuullista ympäristövaikutusten hallintaa

28.10.2019

Liiketoiminnan aiheuttamien ilmastovaikutusten vähentäminen on yhä tärkeämpi osa yritysten strategiaa. Omille asiakkaille ja sidosryhmille on pystyttävä todentamaan eri lähteistä syntyvien päästöjen määrä ja erityisesti niiden väheneminen. Tämän mahdollistaa EnerKey SaaS-palvelu, joka yhdistää uudella, säästöjä tuovalla tavalla ympäristövastuullisuuden ja energianhallinnan.  


– Olemme vastuullisten energianjohtamispalvelujen markkinajohtaja Pohjoismaissa. Pelkän energiankulutuksen mittaaminen eri kohteissa on helppoa, mutta me pystymme auttamaan yrityksiä löytämään kiinteistömassastaan kohteet, joihin säästötoimet kannattaa kohdistaa. Palvelumme käyttöönoton jälkeen asiakkaamme ovat vähentäneet energiankulutustaan ja päästöjään jopa viisi prosenttia pelkästään systemaattisella toiminnalla, ilman ainuttakaan investointia, toteaa EnerKeyn Vice President Jaakko Huhta. 

Pitkäjänteisen yhteistyön, energiansäästöinvestointien ja EnerKeyn avulla esimerkiksi Kesko on saanut vuosittain viiden miljoonan euron säästöt energiankulutuksessaan. Palvelun avulla pystytään hallitsemaan energiansäästöpotentiaaleja, -investointeja sekä energiatehokkuustoimenpiteitä. Palvelu myös seuraa automaattisesti ja älykkäästi toimenpiteiden vaikuttavuutta ja onnistumista.

– Palvelujemme avulla voidaan seurata kaikkia energialaatuja, nyt myös liikennepolttoaineita sekä niiden ympäristövaikutuksia. Uutuuspalvelussamme selvitetään myös eri jätelaatujen määrä ja niistä aiheutuvat päästöt. Yksinkertaisimmillaan tiedot saadaan vuositasolla vastuullisuusraportointia varten, mutta järjestelmä voidaan kytkeä myös jatkuvaan seurantaan, jolloin tehtyjen muutosten vaikutus saadaan esiin nopeasti, selvittää Huhta. 


Myös pienemmille yrityksille

EnerKeyn käyttäjät ovat pääosin isoja yrityksiä ja kaupunkeja, mutta jatkossa myös pienempien energiankäyttäjien on mahdollista hallita kulutustaan vastuullisesti.

– Haluamme auttaa kaikkia toimimaan resurssiviisaasti ja vähentämään ympäristövaikutuksia. Olemme aloittaneet yhteistyön kanavakumppaniemme kanssa, jotta myös heidän asiakkaansa voivat hyödyntää palvelujamme, kertoo Huhta.


Teksti: Maija-Liisa Saksa | Kuvat: Anssi Kumpula

Enerkey

EnerKey mahdollistaa yrityksille pitkäjänteisen, vastuullisen ja säästöjä tuovan energiajohtamisen.
Yrityksen verkkosivut