Kuluttajalle

Venealan edelläkävijä

12.02.2019

Suomalainen veneteollisuus tunnetaan edistyksellisestä suunnittelusta ja korkeasta laadusta. Pitkä kokemus veneiden kehittämisestä pohjolan rankoissa olosuhteissa on luonut pohjan ainutlaatuiselle kansainväliselle menestykselle. 


Silmiä hivelevää linjakkuuttaAquador-malliston lippulaiva on 35 AQ.

Kun yhdistetään suomalaisen Bella-Veneet Oy:n lähes 50 vuoden veneenrakennuskokemus kansainväliseen huippusuunnitteluun, syntyy uuteen ulottuvuuteen kohoava veneilyelämys. Se on huomattu kansainvälisestikin, sillä yritykselle on ropissut erilaisia palkintoja ja 75 prosenttia tuotannosta viedään, pääosin Euroopan eri maihin. 


- Aloitimme perheveneiden, Bellojen rakentajana, josta laajensimme sporttisiin Flipper-veneisiin. Myöhemmin mukaan ovat tulleet korkeatasoiset isot Aquadorit sekä uusimpana monikäyttöiset, alumiinirunkoiset Falconit. Nyt teemme veneitä neljässä tehtaassa, kertoo toimitusjohtaja Sonninen, joka ainoana suomalaisena venealan yrittäjänä on edustanut maataan kansainvälisessä Entrepreneur of the Year -kilpailussa.


Bella-Veneiden menestymisen salaisuus on pitkäaikainen panostus turvallisuuteen, hyvään hinta-laatusuhteeseen ja monipuoliseen, eri kohderyhmiä palvelevaan mallistoon. Yhteistyö Brunswick/Mercury Marinen kanssa on kehittänyt tuotteista entistä laadukkaampia, ja erityisesti norjalainen muotoilija Espen Thorup on uudistanut veneiden muotoilua silmiä hivelevän linjakkaiksi. 


_____________________________________________________________________________________


Kestävää merikelpoisuutta finaaliehdokkaina


Maailman vesille 60 vuoden aikana lasketuista 125 000 Busterista suurin osa on edelleen käytössä. 


Kestävyys, käytettävyys ja ensiluokkainen merikelpoisuus yhdistettynä sukupolvia jatkuneisiin teollisen käsityön perinteisiin ovat tänäkin vuonna nostaneet suomalaiset Busterit kansainvälisten venekilpailujen finaaliehdokkaiksi.


Uusin Buster Magnum on finaaliehdokaana Best of Boats -kilpailun Best for Fun -kategoriassa. Voittaja julkistetaan Berliinin Boat&Fun -näyttelyssä marraskuun lopussa. 

Buster Magnum on Pohjoismaiden menestyksekkäin ja suosituin suuren luokan avovene kautta aikojen. 

- Uudessa Magnumissa on ison veneen tuntua, ajo-ominaisuudet ovat uuden rungon ja taaemmas siirtyneen painopisteen myötä parantuneet selvästi, kertoo tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén.


European Powerboat of the Year -kilpailussa on finaaliehdokkaana Buster Phantom Cabin alle 35 jalan sarjassa. Voittaja julkistetaan Düsseldorfin venemessuilla tammisuussa 2019. Poikkeuksellisen merikelpoinen runko, silkinpehmeä aallokkokäytös ja vankat, hiljaiset rakenteet tekevät Phantom Cabinista seuraavan sukupolven yhteysveneen.


_____________________________________________________________________________________


Lujaa laatua vaativille veneilijöille


Targa 27.2:ssa on ympärikäveltävä ohjaushytti sivuovineen ja kovaan keliin soveltuva runkorakenne. 


Suomalaiset, viimeistä yksityiskohtaa myöten viimeistellyt Targat on suunniteltu vaativille veneilijöille kovaan käyttöön. Kokeneiden veneilyharrastajien lisäksi tämän ovat huomanneet mm. saksalaiset viranomaiset, jotka ovat hankkineet Targoja sekä poliiseille että kalastusvalvojille.


Targojen historia ulottuu noin neljänkymmenen vuoden taakse ja nykyinen valikoima kattaa kokoluokat 23-46 jalkaa. Hyväksi ja toimivaksi todettua mallistoa uudistetaan jatkuvasti, kuitenkin maltillisesti. Viimeisimpänä markkinoille on tullut Targa 27:n kolmas sukupolvi, 27.2, jossa sekä runkomittoja että ohjaushyttiä on kasvatettu ja tuloksena on entistä nautinnollisempi veneilyelämys.


Targat valmistaa Pohjoismaiden suurimpiin venevalmistajiin kuuluva Oy Botnia Marin Ab. 

- Keski-Eurooppa on ollut meille aina tärkeä markkina ja olemme olleet mukana Hampurin venemessuilla jokaikinen kerta yrityksemme perustamisesta alkaen, kertoo myyntijohtaja Robert Carpelan, perheyrittäjä toisessa polvessa.


_____________________________________________________________________________________

Vallankumouksellinen merten Tesla


Q30:n sähkömoottoriveneen tarjoama ainutlaatuinen veneilyelämys on päästötöntä ja hiljaista. 


Moottoriveneilyn vapauden tunteen voi nyt yhdistää rentouttavaan hiljaisuuteen ja päästöttömyyteen. Suomalainen Q Yachts Oy:n vuosien panostuksen tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen Q30, täysin sähköllä kulkeva moottorivene, joka mullistaa veneilyn kuten Tesla mullisti autoilun. 


Q30:ssa yhdistyvät suomalaisen Oceanvolt Oy:n kehittämä huipputeknologialla varustettu sähköpropulsio sekä Q Yachtsin avainhenkilöiden vankka kokemus purjeveneteollisuudesta ja purjehtimisesta.


- Tuloksena on purjehdusta muistuttava veneilynautinto, jonka ytimenä on hiljaisuus, jolloin matkanteosta itsestään muodostuu päämäärä. Tämä saavutetaan erittäin hiljaisella sähköpropulsiolla sekä hydrodynaamisen linjakkaalla, peräaallot minimoivalla runkomuodolla. Veneen käyttö on helppoa ilman turhia huolto- ja ylläpitohuolia, ja latauskin tapahtuu yön yli normaalista pistorasiasta, selvittää myynti- ja markkinointijohtaja Joakim Hildén.


Q30 soveltuu loistavasti ympäristötietoisten saksalaisten ja keskieurooppalaisten päiväveneilyyn järvi- ja jokialueilla. 30 kWh:n tai 60 kWh:n akkupaketilla toimintasäde on 15 solmun huippunopeudella 20/40 meripeninkulmaa ja 9 solmun kruisailunopeudella 42/80 meripeninkulmaa.  


_____________________________________________________________________________________


Venealan Keskusliitto Finnboat ry

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. 

Liiton tehtävänä on suomalaisen venealan toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn kehittäminen kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla sekä veneilyn ja veneilyn turvallisuuden edistäminen maassamme. Pohjois-Euroopan tärkein venealan tapahtuma on Helsingin kansainväliset venemessut, jonka toimeksiantaja on Finnboat ja järjestäjä Osuuskunta Suomen Messut. Finnboat järjestää lisäksi vuosittain elokuussa Helsingin uivan venenäyttelyn, joka on Suomen suurin uiva venenäyttely ja veneiden koeajotapahtuma.


www.finnboat.fi