Bisnes

Wibe Academy mullistaa tavan jakaa osaamista

26.10.2015

Suomalainen Wibe Wellbeing Solutions Oy on kehittänyt kustannustehokkaan ja uudenlaisen tavan jakaa osaamista globaalisti ja mobiilisti. Wibe Academy on todellinen täsmäpalvelu osaajien ja yritysten tarpeisiin.


Toimitusjohtaja Petri Koskinen kertoo, että ideaa on kehitetty jo useamman vuoden ajan. 

– Pohdimme pienellä ydinjoukolla, kuinka valmennusosaamista voisi jakaa innostavasti ja kohdennetusti käyttäjille. Havaitsimme, että oli olemassa selkeä tarve ajasta ja paikasta riippumattomille videokursseille, joiden avulla voitiin tukea yksilön omaehtoista harjoittelua. Laajensimme näkökulmaa yritysmaailmaan, jossa kilpailun kiristyessä osaamisen jakaminen on yhä merkittävämpi kilpailutekijä. Tähän tarpeeseen lähdimme kehittämään yksinkertaista ratkaisua, ja näin syntyi Wibe Academy.


Osaamisen Alibaba mullistaa tavat toimia

Osaamisen Alibabaksikin kutsuttu Wibe Academy palvelee osaajien ja yritysten tarpeita kohdennetusti ja kustannustehokkaasti. Palvelussa on kolme työkalua: Wibe Studio, jonka avulla osaaja voi näppärästi suunnitella ja rakentaa oman videokurssin, Store, joka on videokurssien verkkokauppa ja Trainer -mobiilisovellus, jonka kautta loppukäyttäjä saa valmennuksen käyttöön.

– Käytännössä osaajalla on mahdollisuus skaalata ja myydä osaamistaan yrityksille uudella tavalla. Yritys voi ostaa videokursseja tai tilata osaajilta räätälöityjä videovalmennuksia. Yritys voi myös hyödyntää palveluntuottajien valmiita sisältöjä ja rakentaa palvelussa yrityksen omiin tarpeisiin räätälöityjä kokonaisuuksia. Videokurssien jakelun voi puolestaan kohdentaa yhdelle henkilölle tai tuhansien ihmisten joukolle.

Palvelu on Koskisen mukaan myös ehdottoman turvallinen. 

– Globaalisti toimiva yritys voi huoletta jakaa oman henkilöstönsä osaamista ja asiantuntemusta yrityksen sisällä.


Mindfulness taskuun

Palvelua on lähdetty ensi vaiheessa rakentamaan työhyvinvointipalvelut edellä. 

– Yritysten työhyvinvoinnin kehittämisessä on avainasemassa palvelujen ja investointien kustannustehokas kohdentaminen ja uskommekin, että juuri siihen Wibe Academy tarjoaa kustannussäästöjä ja tehoa.

Kokenut Mindfulness-ohjaaja Aleksi Litovaara on esimerkki hyvinvointiosaajasta, joka haluaa tarjota videokursseja Wibe Academy-palvelussa.

– Mindfulness on kuin mikä tahansa urheilulaji: mitä enemmän mieltä harjoitat, sitä parempia tuloksia saat aikaan. Työelämä on hektistä, joten siksi on hienoa, että nyt on olemassa palvelu, jonka avulla Mindfulness-harjoitukset voi saada helposti yrityksen henkilöstön taskuun. Itseni kaltaiselle tekijälle palvelu on huima mahdollisuus saattaa osaamiseni yritysten tietoisuuteen. Se antaa siivet myös omille kansainvälistymistavoitteilleni, Litovaara iloitsee.


Teksti: Mia Heiskanen

 

Wibe Wellbeing Solutions Oy

Wibe Academyn on kehittänyt suomalainen ohjelmistoyhtiö, Wibe Wellbeing Solutions Oy. Kokeneiden teknologiayrittäjien perustama yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2014, ja se työllistää tällä hetkellä 8 henkilöä. Yhtiön tehtävänä on tuottaa SaaS-pohjaista palvelua, joka tarjoaa asiantuntijoille mahdollisuuden jakaa videokursseja täsmäpalveluna yritysten tarpeisiin globaalisti ja mobiilisti.
Yrityksen verkkosivut