Bisnes

Aquazone tekee jäteveden puhdistamisesta kansainvälisen vientituotteen

22.11.2017

Aquazone on suomalaisen vesialan innovatiivinen edelläkävijä, jolla tavoitteena on hyödyntää ja markkinoida Suomalaista vesiosaamista maailmalle.

Mikkelin vesilaitos


Suomi on tunnettu puhtaasta luonnosta ja vedestä, josta esimerkkinä on maamme yli 200 000 järveä. Maailmalla on nopeasti noussut kasvava pula hyvälaatuisen veden saannista ja kaksi kolmas osaa maailman väestöstä kärsii puhtaan veden puutteesta ( Lähde: maailman pankki) Aquazone on suunnitellut ja rakentanut yhdessä Mikkelin vesilaitoksen kanssa tutkimusta- ja markkinointia varten pilottilaitoksen Mikkeliin, jossa prosessimenetelmää voidaan esitellä potentiaalisille asiakkaille. Mikkelin koelaitokseen on saatu tukea valtiolta.


Wiitaseudun Energia Oy Viitasaarella


Lisäksi rakennamme Viitasaarelle vuonna 2018 valmistuvaa huippumodernia jäteveden käsittelylaitosta, jonka lähtevävesi voidaan jo sellaisenaan uusiokäyttää esim. kasteluvetenä. Tämä tulee toimimaan yhtenä referenssilaitoksena. Wiitasaseudun Energia Oy on saanut rahoitusta hankkeeseen Elyltä.

Valtio on asettanut tavoitteeksi kasvattaa suomalainen Cleantech-vienti 50 miljardiin euroon, josta vedenkäsittelyosaamisella voisi olla merkittävä rooli.

Puhdistamoiden tiukentuvat lupamääräykset (mm. mikromuovit ja lääkeainejäämät) johtavat myös Suomessa jätevesilaitosten saneeraamiseen tai uusien rakentamiseen, koska nykyisellä teknologioilla ei enää saavuteta lupamääräyksiä.


Aquazone tavoitteena on kasvattaa yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa vesiteknologian vientiä, jossa vastataan asiakas kysynnän tarpeisiin nopeasti kasvavilla globaaleilla markkinoilla.

Kysyntää jäteveden uusiokäytölle on erityisesti kehittyvissä maissa, joissa makeanveden puute on monin paikoin jo kriittinen. Markkinat ovat suuret, pelkästään Maailmanpankki on ilmoittanut käyttävänsä vuoteen 2023 mennessä jätevedenlaitosten saneeraamiseen kehittyvissä maissa n.3 miljardia €, siitä riittää siivua myös suomalaiselle vesiviennille. Aquazonen toimitusjohtaja Jyri Koiviston mielestä yksi kehitysidea voisi myös olla kehitysapumäärärahojen myöntämisen jätevesilaitosten saneeraamiseksi veden uusiokäyttöä varten, jolloin apu pystyttäisiin kohdentamaan kohdemaan kasvavaan vesipulaan, jonka puute pakottaa ihmiset muuttamaan maasta pois. Samalla saastuneen ympäristön haittavaikutuksia voitaisiin vähentää. Aquazonen vahvuus perustuu sen henkilöstön osaamiseen ja intoon kehittää jätevedestä uusiotuotteita.


Kuva: Petri Vironen / Yle


Veden hävittämisestä uusiokäyttöön

Yhtiö hyödyntää tehokkainta olemassa olevaa teknologiaa, jossa veden puhdistustulokset ovat huippuluokkaa, joka mahdollistaa jäteveden kierrättämisen kustannustehokkaasti.

– Aquazonen ratkaisulla jätevesi puhdistetaan prosessi, -kastelu,- ja huippulaadukkaaksi juomavedeksi. Samalla kunnostetaan paikallisia vesistöjä, kun puhdistamattomia jätevesiä ei enää lasketa niihin.  


Aquazonen vientilaitosmalli Viitasaarelta ja Mikkelistä maailmalle

Viitasaarella Aquazone saneeraa kunnallisen jäteveden puhdistamon, jossa lähtevä jätevesi voitaisiin uusiokäyttää esim. kastelu- ja prosessivetenä.

Mikkelin kaupunki rakentaa uuden jäteveden kalliopuhdistamon, jolle on varmasti kysyntää väkirikkailla alueilla ympäri maailmaa.


www.aquazone.fi

Aquazone

Innovatiiviset ratkaisut vesilaitoksille ja teollisuuteen
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää